Carport

WSD22

  • #1
In 2010 een nieuwbouw woning gekocht, en door interesse zelf aan de gang gegaan (in fases) met het straten van de achtertuin, daarna de oprit (100m2) en voortuin. De smaak te pakken en in 2014 de badkamer zelf aangepakt. Het gaat niet snel maar het resultaat valt ons niet tegen, blijkt een kleine aanleg te zijn :o .

We hebben een oprit van 19m x 5,3m. Ik wil graag zelf de komende maanden aan de gang gaan met een carport. Heb al wat informatie kunnen vinden maar heb toch nog wat vraagtekens, en ik hoop dat ik op dit forum verder geholpen kan worden.

Op de foto o.a. de gevel van ons huis. Ik wil over de gehele breedte (5,3m) een carport gaan plaatsen van 8 m diep vanaf de garage. Ik ben van plan om hiervoor douglas hardhout te gebruiken. De rechterkant wil ik gaan bevestigen op de zijgevel. Waar ik niet uit kom is hoe ik dat het beste kan doen.

Ik dacht zelf eraan om een balk te plaatsen van 4,5cm x 220 cm over de gehele breedte en hieraan balkdragers te hangen zodat ik daar de gordingen kan plaatsen. Wie heeft er waardevolle informatie over hoe ik de balk het beste kan plaatsen aan de gevel? Andere waardevolle tips zijn natuurlijk altijd welkom!
 

WSD22

  • #2
Ik ben er ondertussen wel uit dat ik voor de draagbalk het beste chemische ankers kan gebruiken om de 80 cm.

Wat ik echter niet duidelijk kan terugvinden op het forum of internet voor mijn toepassing is het volgende:

-Welk draadeind is voor de ankers aan te raden?
-Hoe diep? Het is een buitenmuur van baksteen, spouw en een binnenmuur. Is het voldoende door de baksteen heen te boren en een zeefhuls te gebruiken van 85mm?

Een hele andere vraag, voor de draagbalken waarop de gordingen rusten ga ik ook gebruiken maken van draadeind (door draagbalk en paal heen) welke dikte is hiervoor normaal? Red ik dat met m12/m16 of moet het nog dikker?

Wie kan mij verder helpen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu