Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een alternatieve webbrowser te gebruiken.
Echt zelf berekenen is lastig, fabrikanten geven de vermogens op probeer te achterhalen welk merk/ type je hebt.
Ik zou nog wel een benadering kunnen geven wat het vermogen is als ik weet uit hoeveel leden de radiator bestaat en eventueel wat voor merk type en bouwjaar deze is.
Intussen ben ik er, met hulp van de site van (leverancier verwijderd) radiatoren achter, dat een lid ongeveer 70 watt af geeft. 24 leden (24 x 5 cm per lid = 1,20 m) van 70 watt = 1680 watt per radiator = 3360 watt totaal.
Ja, dat kan aardig kloppen, ik kwam op 63 watt per lid gerekend met een cv temperatuur van 75/65 graden en een ruimtetemperatuur van 20 graden.
Met een hogere cv temperatuur (bv. 90/70) komt er nog wat watjes bij.
Vraag 2: Ik wil dus ledenradiatoren gebruiken in m'n woning. Nu heb ik begrepen dat deze uit gietijzer en uit staal vervaardigd kunnen zijn. Ik heb een tweetal leuke gietijzeren gevonden. Is de opwarmtijd en/of warmte-afgifte van gietijzeren radiatoren minder gunstig/langer? (in combinatie met een HR-ketel)
Dat klopt, dit is grotendeels afhankelijk van de waterinhoud en de massa van de radiator.
Problemen kunnen zijn: bij aanwarmen een grote temperatuursroverschrijding van de ruimteteperatuur en vertrekken waar plaatradiatoren zitten kunnen door het lange uitblijven van de ketel afkoelen tot onaanvaardbaar niveau.
Dit is alleen te beperken als je systeem in huis volledig voor is uitgelegd.
Het zomaar plaatsen van dergelijke radiatoren in 1 ruimte geeft vaak problemen met de overige ruimten of de ruimte waar de ledenradiatoren bevinden.
Je moet het totale gewicht van de radiator nemen, incl. waterinhoud.
Dit bepaald in grote mate de opwarmtijd en afkoeltijd.
Gietijzer of plaatstaal wijken in soortelijke warmtegeleiding niet zoveel af.
De plaatstaal radiator zal waarschijnlijk wat minder wegen en daardoor sneller reageren, maar tov plaatradiatoren is dit nog steeds een groot verschil.