Capaciteit convectorput-hoog gasverbruik

Randall

  • #1
Hallo

7 jaar geleden is mijn hoekwoning riant uitgebouwd. Ik heb toen een convectorput laten plaatsen. Na enkele jaren rond de 2200 m3 gas te gebruiken steeg het verbruik 3 jaar geleden plotseling naar 3500m3. Ik heb toen mijn hele verwarmingsinstallatie laten checken en toen bleek dat de convectorput een te lage capaciteit te hebben. (4500 watt wat eigenlijk 7500 watt moet zijn) Ook waren er twijfels over de 15 jaar oude ketel. De convectorput en vloerverwarming zijn toen beter afgesteld op elkaar en ook de convector zelf is aan de raamzijde geplaatst. (zat dus verkeerd). Hierna werd de convector veel warmer en voelde het ook behaaglijker in huis. Het jaar erop zat ik op 2600m3 gasverbruik. Nog veel maar met 2 kleine kinderen vond ik dit niet alarmerend. Wel heb ik toen de ketel vervangen voor een Nefit topline hrc30 met moduline 300 thermostaat. Ondanks deze ketel was het verbruik in 2012 weer 2600m3 en dit viel wel tegen. Nu heb ik voor de periode van 17-11-12 tot 2-2-13 een eindafrekening gekregen ivm met een overstap naar een andere energieleverancier. Ik moet flink bijbetalen omdat ik in deze 2,5 maand 1200m3 heb verstookt!! Ik weet dat het koud is geweest maar dit slaat voor mij alles. Wie van jullie heeft een goede raad? Moet ik het zoeken in een andere convectorput of zou er iets mis kunnen zijn met de gasmeter.
Kan zo niet blijven doorgaan. Alvast bedankt voor jullie reactie.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Moduleren en een convectorput werken niet zo lekker samen.
Probeer een gewone aan/uit thermostaat en kijk wat er verandert.
(LET OP kabel aansluiting in de ketel dan ook aan passen)

Een convectorput is een hoge temperatuur verwarmer en moduleren geeft dan vaak een te lage cv watertemperatuur, waardoor het erg lang duurt voordat de gewenste ruimtetemperatuur is bereikt.

Vr Gr en succes ermee
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb in de landelijke stook tabel gekeken. Jouw jaar verbruik op 2600m3 ingevoerd en gekeken wat het landelijk verbruik is geweest in die periode die je opgaf en die 1200 m3 klopt redelijk.
Bij mij is het zo dat deze tabel bij dagen met veel wind behoorlijk in het nadeel afwijkt en deze zijn er nogal geweest. Dus winddichtheid van je woning wordt niet mee gecalculeerd.
 

Ceeshobby

  • #4
Zal wel kloppen, in de winter gebruik je het meeste gas.
Was je in de zomer overgestapt, had je minder bij betaald.
2600 kub valt mee, we hebben in februari 2012 een zeer koude golf gehad.
Wat voor ketel was je oude? Vr of Hr?
 

Randall

  • #5
Ik snap dat we in een koudeperiode zitten maar ik probeer al enkele jaren weer op mijn verbruik uit te komen van na de verbouwing. Deze lag op 2200m3. Daarom vind ik 2600m3 wel veel zeker met uitschieters naar 3500m3. Mijn buren met hoekhuizen(ook uitgebouwd) zitten rond de 1800M3 of lager. Nu begrijp ik aan de hand van de stooktabel dat er nog niet veel aan de hand hoeft te zijn. Mijn oude ketel was een Radson VR met veel problemen en herrie. Daarom waren de verwachtingen met de Nefit ook hoog. Met mijn installateur heb ik het wel gehad over de combi convectorput-moduleren maar had afgesproken dit eerst even aan te kijken omdat ook mijn systeem was geoptimaliseerd.
Een aan-uit regeling lijkt me trouwens niet gunstiger voor mijn verbruik.
Ik ga morgen navragen of mijn gasmeter geijkt kan worden en wat de kosten hiervan zijn.
Bedankt voor jullie reactie,
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Als jouw kinderen de ruimte van het huis meer zijn gaan gebruiken zal je verbruik omhoog gaan. Kinderen laten nogal makkelijk de deur achter hun ...... openstaan. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu