Candy vaatwasser - onderste helft wast slecht

Mgvanmiddelkoop

  • #1
Onze Candy vaatwasser (10 jaar oud oid) waste de onderste helft de laatste tijd erg slecht. Toen we keken was de onderste sproeiarm kapot - op het punt waar hij ronddraait was het metaal voor de helft van de cirkel gebarsten, dat draait niet lekker natuurlijk.

Maar toen we deze vervangen hadden ging het nog steeds niet goed. De arm bewoog gewoon helemaal niet - elke keer stond hij na het wassen of spoelen in precies dezelfde positie als op het moment dat we de deur dichtdeden.

Vandaag dan maar eens gekeken met de deur open (waterballet!!). Met een omgebogen gordijnhaak de schakelaar in de deur ingedrukt, en toen zagen we ook dat de sproeiarm weliswaar niet verstopt was (kan niet met zo'n nieuwe, natuurlijk), maar dat er wel erg weinig water uitkwam. De bovenste sproeiarm gaf veel meer waterstralen.

Toen de buis die achterin de machine loopt om het water naar de bovenste sproeiarm losgehaald. Deze was niet verstopt, maar wel vonden we een klein vierkant magneetje van 1x1 centimeter.

Daarna de machine op zijn kant en van de onderkant gekeken hoe het water werd toegevoerd. Op de aansluiting naar het binnenwerk zat een zwart doosje met stroomdraadjes. Deze losgehaald - het bleek dat 1 helft (die naar de bovenste sproeiarm voert) altijd openstaat, en dat de andere helft (die naar de onderste sproeiarm voert) met een klepje bediend werd, door een klein motortje / servo'tje. En dat motortje was door een magneetje (dat nu dus miste) aangesloten op het klepje...

Dus het magneetje vastgelijmd met epoxylijm en nu wast hij weer! :lol:
 

Pepjo

  • #2
:prima:

Zelfwerkzaamheid is een groot goed. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu