Camperkoelkast waeco tropicool repareren

Carsten888

  • #1
Het ding koelt en verwarmt niet meer. Ventilator draait wel, en bediening lijkt prima te werken, alleen wordt ie dus niet warm of koud.
Is dat iets dat te repareren is?

koelkast.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Waarmee koelt dit ding ? Als in waar zou het koud mee moeten worden ? Zit er een compressor in of is het een absorptiekoelkast ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Er zit een peltier element in volgens mij.
Graag even merk, type en nummers op het type plaatje vermelden.
 

Carsten888

  • #4
IMG_20211222_165542.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
Deze bevat inderdaad een peltier element. Een peltier element is onderhoudsarm en als er spanning op het element komt zou hij dus voor warmteoverdracht tussen zijde A en B moeten zorgen. Vermoedelijk gaat er dus of geen spanning naar het element omdat er iets stuk is of je bedient hem verkeerd (bijna onmogelijk bij dit model).

Hij kan op 12v 24v en 230v. Controleer eens of hij op een ander circuit wel zn werk doet.

Een peltier element maakt gebruik van het peltier effect waarbij door stroom door 2 soorten metalen heen te laten lopen op de overdrachtspunten temperatuur van ene overdrachtspunt naar het andere wordt overgebracht. Het kan ook zijn dat het circuit onderbroken is. Dit kun je nameten.
 

Carsten888

  • #6
Er komt wel stroom bij het element. Beide voeding-soorten. Dus ik denk dat het regelding wel oke is, maar het element zelf niet. En dat zit muurvast vastgeplakt. Anyway. Ik heb het opgegeven. Ms binnenkort op marktplaats voor de liefhebber.

Bedankt voor de hulp.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
7

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu