Buitenschilderwerk onregelmatig (vlekkerig)

Jrxs4all

 • #1
Het gaat om een gevelbetimmering, zie foto's
Vlak na het schilderen leek het nog wel redelijk, maar na het opdrogen zie je heel duidelijk verschil tussen glimmend en dof en er is ook een verschil voelbaar tussen glad (glimmend) en ruw (dof).

Na het schoonmaken en schuren was het oppervlak zowel op het oog als op het gevoel heel egaal en glad.

De verf is Wijzonol halfglans dekkend (alkyd). Tegelijkertijd zijn er met dezelfde verf maar dan in rood en bruin ook kozijnen en deuren geschilderd en die zijn wel goed. De oppervlakken zijn daar wel veel kleiner, het zijn deuren met meest glas er in.

Temperatuur was 16 graden tijdens het schilderen, luchtvochtigheid 60% en weinig wind. Er lijkt nergens vocht in het hout te zitten.

Ook nog geprobeerd om te rollen, dat levert wel een egaler resultaat op maar je ziet ook dan duidelijk doffe plekken in de vorm van de roller.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jrxs4all

  • #2
  Nog een aanvulling: de verf die er onder zit is precies dezelfde soort en kleur. Ik dacht in eerste instantie dat de verf misschien niet goed meer was (stond er nog). Nieuwe pot gehaald: zelfde resultaat.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
  U moet stapsgewijs elimineren:

  Als dezelfde verf (? plotseling veranderd van groen naar bruin en rood ?) op andere delen wel een goed resultaat geeft ligt de fout in de ondergrond van de gevelbetimmering of uw applicatie methode: roller niet goed verzadigd of door al aangetrokken verf aan het rollen geweest?

  U bedoelt waarschijnlijk hetzelfde product en glansgraad maar dan groen.

  Welk type roller heeft u voor deze verf gebruikt? U schrijft er helaas niet bij of u met onbehandeld hout bent begonnen of reeds behandeld hout.

  Om uit te sluiten dan het aan de verf of gebruikte gereedschappen ligt: schilder met hetzelfde groen een 2 x gegrond stuk hout met een soortgelijke kwast / roller en beoordeel na droging eerst het resultaat.
   

  Jrxs4all

  • #4
  Dank voor uw reactie.

  De andere delen zijn geschilderd met hetzelfde product en glansgraad, maar dan in een andere kleur.

  Het hout wat nu groen is geschilderd was daarvoor ook groen geschilderd met hetzelfde product en glansgraad.

  Er is een lakroller gebruikt, het stuk wat u op de foto ziet was met een kwast geschilderd.
  Kees de schilder schreef:
  ....roller niet goed verzadigd of door al aangetrokken verf aan het rollen geweest?
  Daar lijkt het inderdaad op. En dan zijn de vlekken die je op de foto ziet ontstaan door de kwast, als er over al aangetrokken verf is gestreken.

  Het plan is nu om opnieuw te schuren, de roller goed te verzadigen en dan te proberen om de verf direct goed uit te rollen en niet te lang door te gaan met rollen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu