Buitenschilderwerk - hoe ver verwijderen?

Saffie

  • #1
Binnenkort wordt het zoals het er nu uitziet ein-de-lijk een beetje stabiel weer. Tijd dus om vrij te nemen en te beginnen aan het buitenschilderwerk van ons huis dat we in februari gekocht hebben!

De verf die er nu op zit, zit er op sommige plekken ook echt slecht op. Begint al los te laten. Grootste vraag die ik heb is hoe ver te gaan met de voorbehandeling. Ik wil het gewoon in één keer goed doen en heb ook de tijd. Indien nodig ga ik gewoon alles met een föhn en krabber te lijf en maak het kaal. Is dit ook nodig (of het beste) om te doen?

Over de kwaliteit van de verf die er nu opzit of eventuele oudere lagen die eronder zitten is mij niets bekend. De buren zeiden dat de laag die er nu op zit (sowieso zit er nu lak op) over beits is heen gezet, die beits is wel opgeschuurd destijds zeggen de buren, maar niet helemaal verwijderd.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Als u in de gelegenheid bent, verwijder dan alle verflagen. Bladderende verf duidt op slechte hechting / onstabiele ( vochtige ) ondergrond en als er beits onderzit is het verstandig deze zoveel mogelijk weg te schuren. Controleer of het afbladderen niet de oorzaak is van indringend vocht van binnenuit. Het beste is om het houtvochtpercentage te meten. Dit moet niet hoger zijn dan 20% ivm de hechting van de verflagen aan de ondergrond.

Repareer eventuele oppervlakte beschadigingen op kaal hout met een 2k_epoxy reparatievuller. Schilder vervolgens alle delen geheel over met een grondverf van goede kwaliteit. Dicht openstaande naden af met en exterieur geschikte acrylaatkit.

Lak voor met verdunde aflak ( 10 a 15% verdunnen. ) Daarna licht opschuren en aflakken.

U kunt ook 2 x gronden met en HV grondlak. Dit is een hoogvullende grondverf die veel zeer goed vult en krassen e.d. opvult. Daarna 1 x aflakken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu