Buitenmuur vanuit binnen isoleren

Keesoost

  • #1
Beste klussers,

Ik ben mijn appartement aan het verbouwen en inmiddels aanbeland bij de isolatie van twee buitenmuren. Met speuren op internet hoe ik dit het beste kan doen ben ik helaas nog niet veel verder gekomen.

In de bijlage een aantal foto's. Het gaat om 2 gevelmuren die ik van binnen wil isoleren. Ik zou isolatie tussen de muur en de voorzetwand willen zetten en dit vervolgens afdichten met dampwerende doek. Echter, er moeten verwarming / elektriciteitsleidingen door het dampwerende doek. Dit zou betekenen dat het geheel erg lastig / niet volledig vocht dicht te krijgen is. Uit wat ik hierover lees op internet begrijp ik dat een kleine 'lek' de gehele functie van het dampwerende doek opheft.

Heeft iemand van jullie hier ervaring mee? Hoe zou ik dit het best kunnen aanpakken?

Hartelijk dank.

Groeten,
Kees

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een oplossing zou geweest zijn zie foto 1. Isolatie plaatsen, zelf vind ik PIR met alucachering een lekker dampdicht materiaal. Dit materiaal zo dik als nu de raggels zijn, dan de damprem en vervolgens weer raggels net zo dik als de leidingen en vervolgens de gipsplaten. Zo krijg je het optimaal de leidingen liggen dan in een spouw. De damprem kan je ook vergeten maar dan wel alles goed dicht tapen.

Bij de aansluiting van de gipsplaten ben je de fout in gegaan. Eerst de buitenmuur isoleren met gips afwerken en dan de binnenwand. De gipsplaat krijgt nu de temperatuur van de buitenmuur kans op condens.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Niet verstandig om de cv-leidingen in de spouw te leggen. Dat geeft veel verlies.

Ga je die elektrabuizen nog fatsoeneren & vastzetten?
 

Keesoost

  • #4
Beste Wgb, dank voor je reactie.

Beste Ijkenhout, ja, dat ga ik nog fatsoeneren wanneer ik met de isolatie aan de slag ga.. maar ik weet dus nog niet hoe ik dat moet aanpakken...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu