Buitenmuur niet tot dakbeschot gemetseld

Ton12345

  • #1
Dag allemaal,

Ik ben nieuw hier. Ik heb een vraag/probleem en ben benieuwd of iemand mij kan adviseren. Een paar jaar geleden zag ik bij het verwijderen van het boeiboord dat de buitenmuur niet tot het dakbeschot is gemetseld. De muur (in de slaapkamers) voelt ook koud aan. Vandaar dat ik tussen de spanten steenwol dekens heb aangebracht met de aluminium kant naar binnen. Daarna heb ik een nieuw boeiboord bevestigd zodat je er nu niets meer van ziet. De muur ad andere kant vh huis voelt nog steeds koud. Ook die zou ik op bovenstaande manier willen isoleren. Maar ik heb me wel eens afgevraagd of ik de goede oplossing heb gekozen. Kunnen er mogelijk condensatieproblemen ontstaan tussen de spanten en de glaswoldekens? Ik heb de spanten wel geverfd maar dat lijkt me uiteindelijk geen duurzame oplossing in geval van condensatieproblemen.

Ik probeer een paar foto's te uploaden maar dat lukt nu nog niet helemaal. Ik probeer het na het posten van dit bericht
 

Ton12345

  • #2
 

Ton12345

  • #3
 

Ton12345

  • #4
Volgens mij zijn de foto's nu zichtbaar :D
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Hier is geen condensatierisico. De isolatie zal echter ook niet echt veel doen, want de warmte waait er aan de buitenkant zo uit. Er kan het beste bv. een (dampopen) folie aan de buitenkant geplaatst worden.

Zorg ook dat de isolatie niet gecomprimeerd wordt (zoals op de foto), maar wel dat deze rondom goed aansluit zonder kieren. Aan de binnenkant alles afkitten tegen tocht.
 

Ton12345

  • #6
Dank voor je antwoord. Ik begrijp dat de oplossing niet ideaal is. De zijkanten heb ik voorzien van aluminium folie zodat (bij eventuele condensatie) er geen nat steenwol tegen de spanten komt te zitten. Het is dus iets minder opgepropt dan het lijkt. Ik ben bang voor dichtkitten omdat juist dan vocht van binnenuit niet meer weg kan. Tenzij je het perfect tegen de muur weet dicht te kitten.

Welke oplossing wordt hier normaal gesproken toegepast? Het is toch niet goed dat de muur vanaf de dakspanten geen spouw meer heeft? Ik overweeg spouwmuurisolatie maar met zo'n enkelsteens stuk is dat voordeel (op de 1-ste etage) een stuk minder lijkt me
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Aan de binnenkant is afkitten geen enkel probleem.

Spouwmuurisolatie kan wel. De bedrijven hebben een soort slangen die ze bovenin kunnen plaatsen om de isolatie erbinnen te houden. Daarboven kan geisoleerd worden met een plaat.

Het is best beroerd gebouwd. Het metselwerk hoort eigenlijk door te lopen tot aan het dakbeschot.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu