Buitenmuren en erfafscheiding stuken

Psycha

  • #1
Hallo,

Wij hebben een stadstuintje dat helemaal omringd wordt door schuurtjes (van buren), een buitenmuur van het huis van de buren en betonnen schuttingen.

Deze mix van bakstenen en betonnen platen ziet er rommelig en grijs uit. Wij hebben het idee om al deze muren op een en dezelfde manier te stuken en dezelfde kleur te schilderen om zo voor wat eenheid te zorgen.

Ik hoop dat jullie me kunnen vertellen met welk middel ik deze muren het beste kan stucen en van een kleurtje kan voorzien. Het hoeft er allemaal niet superstrak uit te zien en een beetje makkelijk te doen zijn voor een handige leek op het gebied van stuken.

Alvast bedankt!

Groetjes
Mirjam
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De muren van de buren mag je niet zomaar gaan bepleisteren en/of schilderen, je hebt daar vaak wel toestemming voor nodig.

Als het het niet superstrak hoeft te zijn zou je het kunnen proberen met een goede verf voor buiten, het effect is vaak verrassend door het verschil in structuur van de diverse muren.

Eén structuur voor alle muren lijkt mooi (kan het ook zijn!) maar het kan ook wat saai worden, je kunt overigens in dat geval ook met klimplanten zoals passiebloem de muren wat opvrolijken.

Succes.
 

Psycha

  • #3
Jan, bedankt voor je antwoord!

Er zit een buitenmuur van buren bij, maar die is al gestuct, dus dat probleem is minder groot. Ik weet eigenlijk zeker dat ik toestemming van de buren krijg om te schilderen, omdat zij toch geen uitzicht hebben op die muur.

Voor de rest is het beton en metselwerk (schuurtjes). Ik zorg liever voor een goede relatief 'strakke' basis en ga dan pas met planten ofzo kijken. Dan kan ik ook makkelijk per seizoen de kleur veranderen als ik zou willen.

In onze tuin staat alleen 's ochtend zon, dus passiebloem is lastig (is wel de bedoeling op die muur die zonlicht krijgt dan. Er blijft echter heel veel muur over en ik hou niet van klimop).

Ben een beetje een zeur :wink: , maaruh mijn vraag over het beste stucmiddel blijft dus nog open.

Groetjes,
Mirjam
 

H@ns

  • #4
Ik zou zelf denken aan kalkstuc. Dat is vochtregulerend en bij zelfstandige klimmers als beplanting dus ideaal. Ik denk dan aan wingerd of klimhortensia.
Er is ook een speciaal buitenstuc middel maar de naam wil me even niet te binnen schieten...

Dit middel op cementbasis schijnt erg makkelijk verwerkbaar te zijn en zelfs geschikt voor glad pleisterwerk. (dat geeft al aan dat het een fijne structuur moet hebben!)
Even Google zoeken met de term buitenstuc of "binnen-buitenstuc"
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #5
Knauf UP 210

w.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu