Buitenkant chalet lak

Booltje1973

  • #1
Hai
Ik moet de buitenkant van ons chalet weer schuren en lakken. Deze laklaag moet alle soorten van weersomstandigheden kunnen doorstaan. Evenals ervoor zorgen dat het afspuiten van de chalet met een hogedrukspuit moet ook kunnen.

welke lak kan ik het beste gebruiken, zodat ik de komende jaren mij niet druk hoef te maken of binnen 2 jaar weer alles moet schuren en in de lak zetten. De laatste keer dat ik de chalet gelakt heb is inmiddels een jaar of 7. En ik merk nu goed dat de beschermlaag minder aan het worden is. Welke lak ik toen gebruikt heb, weet ik niet.
Andere vraag is: moet ik meerdere lagen lak over elkaar doen? En met wat voor soort roller kan ik de lak aanbrengen?

hoop dat iemand mij tips kan geven.
groet
Dennis
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
De kwaliteit van de eindlaag (lak) wordt bepaald door de grondverf / primer er onder, de bewerkingen tijdens het verven (schoonmaken, ontvetten, plamuren, opschuren) en door de lak zelf.

Buiten adviseer ik om een hoogglans lak te nemen. Deze is glad waardoor vuil er minder makkelijk aan hecht en er makkelijk af spoelt. Verder is hoogglans lak ook harder dan bijvoorbeeld zijdeglans.

Koop een goede kwaliteit verf. De standaard bouwmarkten verkopen deze niet of tegen een torenhoge prijs. Mits aangebracht volgens de voorschriften heeft u hier minimaal 5-8 jaar geen omkijken meer aan, afhankelijk van weersomstandigheden (zoute zeewind bijvoorbeeld of felle zon) en staat van onderhoud (schoon houden, geen beschadigingen maken).

In het TI (technische informatie) blad van de betreffende verf op de website van de fabrikant staat waarmee u de verf het beste kunt aanbrengen.

Indien de ondergrond nog intact is (geen kale of loszittende delen) dan volstaat (naast het schoonmaken en ontvetten) licht opschuren en 2 x aflakken. Indien de ondergrond beschadigd is en er kaal hout zichtbaar is (al dan niet na het schuren) dan moet u de kale plekken eerst gronden.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu