Buisthermostaat i.c.m. Badkamerventilatie ???

Wesley91

  • #1
Beste klussers

Wij zijn al een hele poos druk bezig met het opknappen van ons eerste nieuwe huis en willen alles graag goed aanpakken.

Nu wij toegekomen zijn aan de badkamer en het een en ander aan het aanleggen zijn heb ik zo mijn vraag over de badkamer ventilatie.

Hier op het forum heb ik wel eens gelezen over het aansluiten van de ventilator i.c.m. Een buisthermostaat dat als de warmwaterleiding warm wordt de ventilatie aansluit. Zelf kon ik er niet uitkomen hoe dit in ze werking gaat en misschien dat iemand mij zou kunnen uitleggen hoe dit aangesloten kan worden, of een schema laten zien die ik aan een elektricien kan voorleggen.

Ik heb zelf ook al gekeken naar ventilatoren die op vocht aanslaan, maar vaak lees ik dat die uit het niks aan slaan. En persoonlijk vind ik het zelf ook niet prettig als de ventilator op het lichtnet geschakeld is dat als je het licht aandoet dat deze ventilator aanslaat o.i.d.

Ik hoop graag dat iemand mij dit kan uitleggen en mij kan vertellen welk materiaal ik hiervoor moet halen

Alvast bedankt !!

Groetjes wesley
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Ik heb er zelf geen ervaring mee maar ventilatie die op de warmwaterleiding reageerd, lijkt me een elegante oplossing. Google even op aanleg of buis thermostaat geschikt voor 230v. Het schema krijg je er ongetwijfeld bij maar het zal niet veel meer zijn dat een schakelaar die op de ingestelde temperatuur in en uit schakeld. Van een elektricien mag je toch wel verwachten hier wel raad mee te weten?
 

Wesley91

  • #3
Bedankt voor je reactie

Ondertussen heb ik de aanlegthermostaat binnen en idd het is simpeler dan dat ik voor ogen had dus dit komt helemaal goed.

Groeten wesley
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu