Bubbeltjesfolie op dakbeschot verwijderen bij isoleren?

Jeffrey80

  • #1
Wij hebben een oude woning gekocht en hebben de gehele bovenverdieping gestript. Nu willen we de houten dakconstructie van binnenuit gaan isoleren, echter hebben ze rond 2000 nieuwe dakpannen er op gelegd en zit er tussen de panlatten en het dakbeschot een folie (ik kan niet vinden hoe de folie heet maar het is 2 zilveren lagen folie met daartussen 2 lagen bubbeltjesfolie zoals je het wel eens bij verzonden pakketjes ziet). Als we nu het dak van binnenuit gaan isoleren met een luchtlaag - isolatie - dampfolie - gipsplaat sluit ik dan het dakbeschot niet teveel af doordat die "bubbeltjesfolie" er al op zit? Of moet het'" bubbeltjesfolie" er toch afgehaald worden als ik het op deze manier wil isoleren? Of zijn er nog andere mogelijkheden?

Alvast bedankt voor je reactie!!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je zou er achter moeten komen wat voor folie er zit. Misschien is die bubbeltjes folie ontworpen voor dit doel dus dampopen.
Met reflectie schijn je ook te kunnen isoleren.
Je wil met een luchtlaag gaan isoleren als je er dan voor zorgt dat die laag zo goed ventileert, dus achterzijde dakbeschot krijgt dezelfde temperatuur als de voorzijde dan heeft die bubbeltjes folie geen invloed meer.
 

Jeffrey80

  • #3
Ik ben er bij de bouwhandel achtergekomen dat het Alkreflex zie de omschrijving van de leverancier:

Alkreflex® TLX Silver is een dampdichte, meer-laags isolatiedeken, welke geschikt is voor wand- en daktoepassingen. De kern van het product bestaat uit vijf lagen isolatiemateriaal van polyestervezel die door vier gemetalliseerde filmlagen worden gescheiden. TLX Silver draagt door middel van reflectie van warmtestraling (infrarood) bij aan de totale warmte weerstand van de constructie. De folie bevat geen stiksels waardoor lucht- of vochtlekken voorkomen worden. Deze meer-laagse folie is voorzien van een BBA certificaat

Mijns inziens is deze isolatie te gering om de gehele bovenverdieping als slaapkamers te gebruiken en is het mij dus niet duidelijk of ik toch tegen de binnenkant kan isoleren, lijkt mij toch een probleem aangezien het een dampdichte deken is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik heb even die info bekeken. Maar deze folie heeft een R waarde van 2,37 m2k/W je moet het dan wel zo hebben aangebracht als op hun site is vermeld.
Ik heb ook geen idee hoe deze constructie zonder risico beter zou kunnen isoleren. Misschien een ander. Of een gespecialiseerd bureau.
Waar is die ruimte vanaf 2000 voor gebruikt.
 

MvanV

  • #5
Je krijgt inderdaad problemen als je nog van binnen isoleert.

Sowieso is het niet handig hoe het nu is gedaan: Die folie moet eigenlijk met een kier van 2 cm t.o.v het dakbeschot worden opgespannen.
Anders is enerzijds de isolatiewaarde veel minder omdat de reflectie teniet wordt gedaan door direct contact, en anderzijds loop je kans op rotting.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu