Bruine vlekken bij AEG Lavamat 86760 en Brandt EFH 315 D

Bluebird

  • #1
Wie kan me helpen?

Na alle rubrieken gelezen te hebben en alle tips te hebben opgevolgd, inclusief doorspoelen van de waterleiding tot de voordeur door het waterleidingbedrijf, blijf ik met dezelfde problemen zitten als in Bosch wasmachine bruine vlekken van Monique.

Bruine vlekken met in het midden daarvan een donkerdere bruine "pit". De vlekken zijn meestal niet weg te krijgen en zo langzaam aan is veel kleding naar de knoppen.

De motor en schokdempers van de AEG zijn al vervangen vanwege lawaaiproblemen. De monteur die dit kwam doen had van de eigen technische dienst voorbeeldfoto s bij zich. Het zou hierbij gaan om vlekken veroorzaakt door electrostatische ontlading in de DROGER als de was hierin zit en nog vochtig is.

Ik heb jonge kinderen dus ik was ook veel rompers met drukknopen. Klinkt dit bij iemand bekend? Heeft iemand nog suggesties?

De apparaten in kwestie:
AEG Lavamat 86760 type 47A BB HA 01A Serienr 325905 42
Brandt Afvoerdroger EFH 315 D Type TA 9022 AE
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Had je dit onderwerp ook al gelezen?

Ontstaan van bruine vlekken in wasgoed

Bruine vlekken kunnen ook een oorzaak hebben, die geheel buiten de wasmachine of droger ligt. Misschien goed om even na te gaan, of de kinders misschien regelmatig in aanraking komen met bepaalde planten?
 

Bluebird

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie Kees,

Ik had dat artikel inderdaad al gelezen. 1 van deze planten heb ik in mijn tuin maar daar komen de koters niet bij. Nog belangrijker: Ik heb deze problemen al 1,5 jaar en de bewust plant pas 4 maanden.

Ik weet niet in welke richting ik de oplossing moet zoeken.

Groeten Henk
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Vlekken in wasmachines worden, voor zover ik het op het forum hier heb meegemaakt, veroorzaakt door:
  • Schimmel en andere verontreinigingingen in de wasmachine door wassen op lage temperatuur. Vlekkenklachten meestal over grijze vlekken.
  • Vet of ander vuil, afkomstig uit (versleten) lagers. Vlekken vaak zwart.
  • Plantensappen en roestdelen uit het water, zoals beschreven in het genoemde artikel. Vlekken vaak bruin.
Dit zijn eigenlijk de drie oorzaken, waar de vakmensen het meestal over hebben, ik geloof niet dat er veel andere mogelijkheden zijn, helaas...

Maar misschien weet Co nog iets?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Misschien een spijker of een ander roestig ding in de trommel liggen of de drukknopen op de rompers?

Succes.
 

Co de Witgoedman

  • #6
Probleem kan ook veroorzaakt worden door schimmel in de machine, men wast tegenwoordig te weinig op kookwas 95 graden en als men dat dan wel doet wast men op kort.

Advies 1x per 2 weken kookwas 95 graden wassen op intensief.

Minder zeep , 1/3 van de dosering kan ook helpen.
 

Bluebird

  • #7
Kees en Co,

Hartelijk bedankt voor jullie antwoorden. M.u.v. de lagers laten nakijken heb ik al het andere al geprobeerd. Ik denk dat ik dat maar eens ga doen.

Het verhaal van de AEG monteur over electrostatische ontlading in de droger en daardoor vlekken in de was komt jullie dus niet bekend voor. Klinkt het aannemelijk?
Ik vind het nogal vergezocht en er is volgens mij geen oplossing voor.
Of hebben jullie hier nog een idee over?

Groeten Henk
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ik durf over die statische ontlading niets te zeggen. Ik ken het niet.

Er is één ding hoe je dat kunt "testen": minder droog laten worden.
Dan kan er ook geen statische ontlading zijn, want die kan alleen optreden als er weinig elektrische geleiding is. Dus dat die ontlading juist plaats vindt als de was nog vochtig is, lijkt me niet te kloppen.

Maar of statische ontlading schroeiplekken tot gevolg kan hebben?
 

Dennes

  • #9
Is de manchet wel goed schoon? Er zou best wel eens een ijzeren voorwerpje tussen trommel en kuip kunnen liggen, of slijpsel.

Schimmelvlekken (grijs) kunnen ook voorkomen als men achter elkaar met een vloeibaar wasmiddel wast op een lage temperatuur.
 

Pandje

  • #10
Wat veel voorkomt is de vilten ring, die voorin de droger zit, kapot is.
Daar krijg je ook die vlekjes van.
 

Co de Witgoedman

  • #11
Bluebird schreef:
Kees en Co,

Hartelijk bedankt voor jullie antwoorden. M.u.v. de lagers laten nakijken heb ik al het andere al geprobeerd. Ik denk dat ik dat maar eens ga doen.

Het verhaal van de AEG monteur over electrostatische ontlading in de droger en daardoor vlekken in de was komt jullie dus niet bekend voor. Klinkt het aannemelijk?
Ik vind het nogal vergezocht en er is volgens mij geen oplossing voor.
Of hebben jullie hier nog een idee over?
Beste Henk, daar de fabrieksmonteur een vergaande bekendheid hebben met hun eigen product zal ik hier niet tegenin gaan.
 

Bluebird

  • #12
Allemaal,

Bedankt voor de tips. Ga nu eens de babykleren apart wassen. Daar zitten n.l. drukknopen op. Bij succes meld ik dat op dit forum.

Groeten Henk
 

Karin

  • #13
Hi,

Nou Henk het ziet ernaar uit dat we allebei met hetzelfde probleem kampen, met dat verschil dat ik een Bauknecht heb.
Ik ben inmiddels ook radeloos en heb alles geprobeerd.

Zojuist is er ook nog een monteur geweest die het hele apparaat uit elkaar heeft gepeuterd en niks heeft gevonden! Nou daar wordt je toch niet goed van, wel even € 71,50 neerleggen en nog geen oplossing! :cry:

Ik ga hem toch ook nog maar eens een rondje op 90 graden draaien, want dat doe ik eigenlijk ook nooit... maar ik verwacht er niks meer van.

Heb jij inmiddels een oplossing door het apart wassen van de rompertjes ? Want die ijzeren drukkertjes zitten natuurlijk ook op spijkergoed ed... maar wie weet klopt het verhaal wel van de wasdroger. Want ik twijfel soms ook of het door de droger kan komen?

Groet, Karin
 

Bluebird

  • #14
Hallo Karin. Tot nu toe gaat het goed met het apart wassen van rompers. Ik had alle tips, m.u.v. een lege machine draaien met soda in de zeepbak, op het forum geprobeerd. Zelfs HG-wasmachine reiniger hielp niet.

De klachten die ik had waren ook niet bij elke was. Nu ik de rompers (goedkope drukknopen) apart was heb ik geen problemen meer.
In de tussentijd draai ik wel elke 2 weken een kookwas.

Succes Henk
 

Karin

  • #15
Bedankt voor je reaktie Henk,

In mijn eerste witte was die ik draaide na de monteur zat EEN dure broek van zoonlief van mexx.....en je raadt het al...in al het wasgoed geen vlekken..maar in die broek uiteraard wel....ik ontplofte bijna..en ben uitendelijk overgegaan tot een heel grof middel...nl chloor...
Ik heb alle verziekte kledingstukken bewerkt met een mengsel van glorix eucalyptus en cif allesreiniger met citroen met een beetje water en ben met een oude tandenborstel tekeergegaan....en wat meen je.....ik heb de vlekken eruit gekregen !!!! Ik blij...maar aan de andere kant...als ik weer een witte was draai kunnen er natuurlijk weer vlekken op komen....maar ik ben in ieder geval happy dat ik wat kledingstukken heb kunnen redden...maar het is wel om moedeloos van te worden...Ik ga ook proberen om aan grote waszakjes te komen om daar m'n dingen in te stoppen welke "vlekgevoelig" zijn.

nogmaals dank en groet

Karin
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu