Bosch wfk2430 foutmelding 3

Thinkalot

  • #1
Hallo iedereen, Ik heb een tweedehandswasmachine gekocht in de kringloopwinkel.
Bosch wfk 2430
WFK2430fG (of 6)/12
FD 761100019

Zogezegd is dit een wasmachine die 6 maand waarborg heeft en tevens volledig is gereviseerd;
Al bij mijn eerste wasbeurt kreeg ik deze foutmelding (foutmelding 3)

Na heel veel zoeken en doen, en de was opnieuw te wassen lukte het toch 1 keer de hele cyclus door te lopen. Als ik me niet vergis. Het kan ook zijn dat ik manueel de was naar zwieren heb gebracht.

Toch is het daarna nooit meer gelukt.
Toen de herstellers van de kringloopwinkel langskwamen en het toestel uit zijn hoekje trokken en testten, werkte ze. Toen ze wegwaren wou ik een wasje doen en ik kreeg weer de zelfde melding.

Toen ik ze zelf eens wetrok om ze open te doen en ik ze effe "open " testte, zwierde ze wel terug.

Hij wast, maar daarna blijft hij als het ware hangen bij het spoelen. Alsof hij er niet in slaagt over te gaan naar de volgende stap. Ik dacht dus aan iets electronisch maar ik lees hier zo vaak dat het wel es de pomp zou kunnen zijn. Ik heb de wasmachine langs achteren opengedaan en elke slangetje die ik maar te pakken kon krijgen ontkoppelt en gekeken of er niks verstopt zat.

Ook werkt de machine niet als ik bijvoorbeeld louter wil zwieren. De machine doet eigenlijk alleen maar het volgende: wassen en dan stopt hij er mee.

Ik heb gekeken of ik de voorkant er zou afkrijgen om de pomp is te bekijken maar dat lijkt me heel complex en ik heb de indruk dat het grijze rubber aan de ingang van de deur aan het metaal kleeft dus als ik de voorkant er afhaal ruk ik wellicht die rubberen ring er af.

Ale hulp is welkom
alvast bedankt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Thinkalot schreef:
Zogezegd is dit een wasmachine die 6 maand waarborg heeft en tevens volledig is gereviseerd;
Het lijkt me toch een zaak van de kringloopwinkel, wanneer u zelf gaat sleutelen gaat meestal de garantie verloren.
 

Thinkalot

  • #3
Ja maar ze wisten me te vertellen dat ze de wasmachine pas binnen een 10 tal dagen kunnen komen halen en dat ik ze daarna wellicht 2 weken kwijt ben dus ik wil zolang niet wachten (als het probleem niet te groot is doe ik het dan maar zelf).
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik vermoed, te zien aan bijv. Bosch WFP 3230 foutcode F03, dat er een probleem met de afvoerpomp is.

En bij Bosch wasmachine WFK8201 wijst het meer op het pressostaat, dat is het apparaatje, dat (o.a.) meet, of het afpompen succesvol is verlopen.

Andere vergelijkbare onderwerpen kun je vinden door de zoekfunctie te gebruiken met "foutcode Bosch".
 

Thinkalot

  • #5
Bedankt voor je antwoord en de verwijzing naar de andere topics maar die had ik al van a tot z doorgenomen alvorens te posten. Ik ga morgen eens kijken of ik de voorkant er kan afhalen en de pomp eens bekijken. Ik vermoed echter dat ik wel geen defecte pomp zal herkennen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu