Bosch wasmachine WFF 1401 nl draait niet meer

A

Anonymous

Gast
  • #1
Zeer gewardeerde techneuten,

Bij mijn Bosch wasmachine WFF 1401 nl /01 FD 7906 00103 draait de trommel niet meer. Het programma wordt wel gewoon netjes afgewerkt. Éérst heb ik de watertoevoer en de afvoerpomp gecontroleerd en die werken goed. Toen de motor er onderuit gehaald en de koolborstels vervangen (waren nog maar een halve cm lang). In de volle overtuiging dat ik het probleem weer fantasties opgelost had heb ik de machine dichtgeschroeft, terug in het washok gesleept, droogmachine er weer bovenop gezet, was erin en draaien maar. Mooi niet dus.........
Ik heb geen idee waar ik nu naar moet kijken; kan iemand mij verder opweg helpen?

Bij voorbaat dank mede namens vrouw en kindertjes
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Beste jeroen, in de servicedoc. staat dat de electronic niet controleerd of de motor draait, wel te snel maar de rest niet. Het kan wezen dat de bedrading naar de motor ergens tussen de klok en motor onderbroken is.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Heb jij nog suggesties mbt dit probleem?
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Monteur is denk ik een paar daagjes weg, hij heeft ook nog niet gereageerd op mijn vraag voor contact. Indien Jeroen goed en veilig overweg kan met een universeelmeter zou hij even kunnen kijken of er wel spanning staat op de aansluitingen van de motor op het moment dat die geacht wordt te draaien. Spanning: ja, dan motor niet goed, nee, dan aansturing of verbinding niet goed. Kun jij even aangeven op welke klemmen hij die spanning moet meten? Ik neem aan dat er net als in mijn machine een blokje van 6 contacten zit?
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Getracht de waarden te vinden, maar nee hoor. Over het algemeen meet de tachospoel ongeveer 500 ohm, het anker zo rond de 5 en de spelen zo rond de 30 ohm. Naar massa moet het oneindig zijn. Ik hoop dat je hier iets mee kunt.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Ik kom hier niet echt verder mee. Mijn vraag is of als ik een monteur laat komen, die dit wel in een redelijke tijd kan achterhalen. Nieuwe koolborstels hebben me 40,- euro gekost en een monteur kost ook zo 100 á 150 euro. Is dit de machine wel waard? (5jaar oud) Ik las elders in dit forum dat je bij het vervangen van de koolborstels ook die as moest opschuren; heb ik niet gedaan, zou dat nog de oorzaak kunnen zijn?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu