Bosch wasmachine onbalans?

Hellen25

  • #1
Mijn Bosch Maxx WFO287 wasmachine gaat al wat jaartjes mee. Koolborstels zijn al een keer vervangen. Laatste tijd stopt hij in zijn programma als hij wil gaan centrifugeren. Hij gaat piepen en er knippert een lampje bij centrifugeren. Ik denk zelf uit balans. Dit gebeurde eerst alleen bij het katoenprogramma en door minder hard te centrifugeren kwam het minder vaak voor. Echter nu ook met andere programma’s en bij verschillende beladingen en grote van het wasgoed. Lastigste is dat het apparaat helemaal niet meet wil centrifugeren of afpompen. Als ik los centrifugeren start, maakt hij een brom geluid. Soms helpt het om de stekker eruit te halen in het programma waar het mis ging, alsof het programma moet resetten. Of ik moet een heel nieuw wasprogramma starten en dan centrifugeert hij later wel weer. Duurt vaak erg lang voor ik weet wat dit keer helpt. Ook af en toe na de stekker er weer in te doen, dat de aardschakelaar in de meterkast eruit gaat.
Hebben jullie enig idee wat er aan de hand kan zijn? Verder doet hij het nog goed, dus wil graag nog eventjes vooruit met mijn Bosch.
Alvast bedankt voor het meedenken!!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kijk even naar de lengte van de koolborstels, die zijn waarschijnlijk te kort, 15 mm is het minimum, bij minder lengte moeten ze vervangen worden.

Zijn de vorige keer originele koolborstels geplaatst?
 

Hellen25

  • #3
Hallo Jan, bedankt voor uw reactie. Er zijn destijds originele koolborstels geplaatst. Dat is niet heel lang geleden, dus denk niet dat dat het probleem is. Ik zoek nog even verder voor het apparaat weer helemaal open gaat, best lastig om de koolborstels even te bekijken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu