Bosch warmtepompdroger droogt niet

Richie45

  • #1
Mijn Bosch warmtepompdroger WTU87691NL droogt niet meer goed. Eerst was hij aangesloten op de afvoer en nu heb ik hem tijdelijk aangesloten op het reservoir. Dit werk zo te zien goed. De condensor kun je niet handmatig reinigen dit gaat met een speciaal ’terugspoel’ programma en dit hebben we al meerdere keren gedaan. Er staat wel telkens water onder op de bodemplaat onder de condensor, ik weet niet of dit normaal is. Als we het water opvegen is de was wel droog.
 

Lampje45

  • #2
Hoewel je niet alle gegevens vermeld hebt. Ga ik ervan uit dat je een condensor hebt die onbereikbaar is voor het handmatig schoonmaken.
Dit is het gevolg van een constructiefout, waarbij men dacht dat het automatisch spoelprogramma het allemaal wel zou regelen.
Je moet om bij de condensor te komen een stuk plastic weg snijden en afdekken met een serviceluik, dat BSH daarvoor speciaal op de markt heeft gebracht.

 
  • Like
Waarderingen: Richie45

Richie45

  • #3
Is dit dan een terugroepacties omdat je aangeeft dat het een constructiefout is. Kan ik hiermee dan teruggaan naar de leverancier.
waar kan ik deze info ergens terugvinden?
 

Richie45

  • #4
Ik heb ff wat filmpjes bekeke, maar wij hebben niet het type waar dat stuk plastic moet worden weggesneden. Er zit een klep die open kan en dan zie je de condensor zitten. Hier kom je nog altijd niet goed bij om het te reinigen. Zou ook niet hoeven is nl zelfreinigend (dus niet)
 

BigBert

  • #5
Het periodiek onderhoud is een van de nadelen van de warmtepompdrogers. Daar staat tegenover dat je veel minder stroom verbruikt dan met een conventionele wasdroger.
 

Richie45

  • #6
58339658-DD79-439E-8263-2A816F27A36B.jpeg


dit is het type waar het over gaat
 

Witgoedproblemen

  • #7
machine volledig demonteren en derdamper, condensor reinigen
warmtepompdrogers vereisen een maniakaal onderhoud
 

Lampje45

  • #8
Welke droger of je ook hebt ze eisen allemaal onderhoud. Het is niet voor niets brandoorzaak nummer 1.
En dat is echt niet vanwege het regelmatige onderhoud wat gepleegd wordt.

Als je eens de wasverzachter in de kast laat staan, dan heb je al winst.
En daarna is een keer per jaar het spoelen met een straaltje heet water voldoende om de machine brandschoon te krijgen, Want als je dat bijhoudt dan komen de vette pluizen niet achterin en hoeft de machine helemaal niet uit elkaar.
Aan een kant spuiten en in de pompruimte opzuigen met een natzuiger.

Richie, jij hebt een latere versie, waar men deze fout opgelost heeft.
Maar het automatisch spoelen is een mooi verkoopargument, maar de praktijk is wat weerbarstiger.
Het grootste probleem is vaak dat de gebruiksaanwijzingen niet gelezen worden.
.
Ik heb nog nooit gehoord, dat mensen naar Bosch zijn geweest, om garantie te claimen, ze kregen wel dikke rekeningen van service beurten. Maar ze hebben wel een serviceluik in hun assortiment. opgenomen.

Ik heb nu 12 jaar een warmtepompdroger, en ben spinnend tevreden, kan vanwege de energiezuinigheid tegelijkertijd een wasje draaien. Dat kon voorheen niet op een groep. En met anderhalf uur is mijn was droog.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #9
Het zeefje en het dopje boven uit je waterbak zitten die erin of niet ? Als ze het dopje en het zeefje zijn vergeten te verwijderen met het plaatsen heeft het apparaat nooit goed gespoeld.

Screenshot_20220403-220600_Chrome.jpg


Screenshot_20220403-220606_Chrome.jpg



Deze apparaten en zijn zelfreinigende functie werkt uitstekend naar mijn mening en de nieuwe generatie al helemaal. De verstoppingen die ik heb verholpen zijn 9/10 door verkeerd gebruik of onderhouden veroorzaakt.

Screenshot_20220403-220600_Chrome.jpg Screenshot_20220403-220606_Chrome.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu