Bosch waq284a0nl foutcode E43

Royco1

  • #1
Mijn Bosch waq284a0nl wasmachine pakt alleen nog water, de trommel gaat niet rond, en zodra hij bij centrifugeren komt krijg ik de foutcode E43.
Met de hand is de trommel wel rond te draaien zonder dat het stroef gaat of dat hij geluid maakt.

Nu las ik dat de foutcode meestal te maken heeft met de koolborstels. Echter kom ik op een aantal websites bij specificaties van dit type tegen dat deze een koolborstelloze motor heeft. Echter kan ik dit op de site van Bosch nergens terug vinden.
En als ik zoek op onderdelen sites kom ik wel koolborstels tegen die voor dit type zouden moeten zijn.
Is er misschien iemand die dit type kent en uitsluitsel kan geven of deze een koolborstelloze motor heeft?
Of die misschien een idee heeft wat dan de oorzaak van het probleem kan zijn.

Alvast bedankt voor de reacties

Roy
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Voorzover ik het kan vinden in de explosietekeningen voor het model WAQ284A0NL/01 (klik hier), heeft dit model nog 'gewoon' een koolborstelmotor 00145559. Ga met de pijl rechts van de tekening naar de derde bladzijde en zoek nummer 0301 op in de tekening. Ook de andere beschikbare modellen, eindigend op /15 en /20, hebben dezelfde koolborstelmotor.

De officiële vervangers voor de koolborstels hebben voor het model /01 het bestelnummer 00605694, voor de modellen /15 en /20 het nummer 00616505. Waarschijnlijk betreft dat laatste alleen een nieuwer bestelnummer en kun je die ook gebruiken als je een model met /01 hebt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu