Bosch vaatwasser - zeepbakje gaat niet open

Erwin1970

  • #1
Hoi,

Bij onze Bosch-vaatwasser SGV 5603 gaat het zeepbakje niet meer open. Iemand enig idee wat het probleem is en of het een dure reparatie is ?

Kan iemand met 2 linkerhanden het zelf verhelpen ?

Groeten,

Erwin
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Geef om te beginnen het complete E-nummer, dus ook het gedeelte na de /. dus SGV5603/00 of SGV5603/29. Daarnaast het FD-nummer.

Beide nummers staan in de bovenrand van de deur, en zijn nodig om het juiste model op te zoeken.

Ik vermoed (maar ik ben geen witgoedmonteur!) dat de zeepactuator defect is, en dat het gehele zeepgedeelte vervangen moet worden. Of het nog de moeite waard is om dat te laten doen hangt van de leeftijd van de machine af.
Voor (prijs van) het losse onderdeel dus de nummers nodig, maar ik betwijfel of je dit zelf kunt doen.

Een makkelijker oplossing is om 3-in-een blokjes te gebruiken en die in de bestekbak te leggen. In elk geval kun je dat tijdelijk doen tot je hier van een meer vakkundig forumlid verder advies krijgt.
 

Erwin1970

  • #3
Het volledige nummer is SGV5603/07. FD-nummer is fd7807 820427.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
De complete zeep"doseerinrichting" kost ca 46 euro. Er zijn van enkele gedeeltes ervan ook losse onderdelen verkrijgbaar, maar dan moet je precies weten wat je doet. Daarbij komen, als je het laat doen, voorrij- en monteurskosten, die we op dit forum niet kunnen en mogen inschatten.

Of laten repareren voor deze bijna 8 jaar oude vaatwasser dus nog loont, kan ik niet zeggen, maar waarschijnlijk werkt het met zeepblokjes in de bestekbak bijna net zo goed.

Probeer dat eerst, zou ik zeggen. Laat nog even horen of dat succesvol gaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu