Bosch vaatwasser valt volledig uit (ook buiten programma)

Olliek

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben in het bezit van een Bosch vaatwasser uit 2012 (E-Nr: SMV84M10EU/52, FD 9203).
Hier heb ik echter de laatste tijd problemen mee.

Een aantal maanden geleden begonnen de programma's langer te duren dan dat ze volgens het apparaat zelf zouden moeten duren.
Dit werd steeds erger en op dit moment maakt de vaatwasser de programma's helemaal niet meer af.

Ik merk dat wanneer ik een programma start, de vaatwasser na een tijdje (denk aan ±20-30 minuten) zichzelf compleet lijkt uit te schakelen.
Ik lijk op dat moment iets te horen wat lijkt op het klikken van een relais en vervolgens valt het display van de deur uit en gaat het lampje dat op de grond schijnt (die normaal aangeeft dat er een programma draait) ook uit.
Er staat op dat moment geen water in de vaatwasser.
Vanaf dat moment reageert de vaatwasser helemaal niet meer. Ook niet wanneer er op de aan-uit knop gedrukt wordt.
Vaak zie ik dat de vaatwasser na een minuut of 10 uit zichzelf weer aangaat en weer iets lijkt te gaan doen.
Echter komt het uitvallen zoals ik hierboven beschreef vaak binnen een aantal minuten weer terug en blijft dit zich vervolgens herhalen, met als resultaat dat het programma nooit afgemaakt lijkt te worden.
Wat me opvalt is dat wanneer dit gebeurt, ik meestal 0:51 op het scherm zie staan. Het zou kunnen dat dit nog de resterende tijd van het programma is maar ik vind het wel erg toevallig dat dit probleem zich telkens op exact dezelfde minuut in het programma voordoet.
Wanneer ik vervolgens de voedingsstekker van de vaatwasser uit het stopcontact haal en vervolgens weer aansluit, zie ik 0:01 op het scherm staan, waarbij ik geen programma kan kiezen of starten.
Nadat ik vervolgens de vaatwasser via de aan-uit knop uit en vervolgens weer aanzet, kan ik weer een nieuw programma kiezen en eventueel starten.

Wat me opviel is dat wanneer ik een programma kan kiezen, ik nog merk dat de vaatwasser soms nog steeds volledig uitvalt (soms al na een paar minuten). Dus voordat ik daadwerkelijk een programma start (zoals ik hierboven beschreef, dus het uitvallen van het scherm en het niet meer reageren).
Dit lijkt zich ook voor te doen wanneer er al een dag geen programma meer gedraaid is, dus het lijkt niet op een temperatuur-gerelateerd probleem.

Heeft iemand enig idee wat het probleem met mijn vaatwasser zou kunnen zijn?

Alvast bedankt voor het meedenken.
 
  • Like
Waarderingen: germain_de_schamp@hotmail

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu