Bosch vaatwasser: spoeltje loopt maar voert niets af

Flunzy

 • #1
Beste klussers,

Momenteel heb ik problemen met mijn vaatwasser : ( heb het een en ander nagekeken en hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen.

Probleem: de vaatwasser voert geen water meer af. Het spoeltje draait wel (zie afbeelding 1) maar aan de andere komt niets meer uit (zie afbeelding 2). Het labyrint is al wel helemaal schoongemaakt aangezien het bovenste gedeelte zwart was.

Zou hij ergens verstopt kunnen zijn? Wie heeft een oplossing hiervoer?

P.S: ik lees dat je het misschien met soda zou kunnen oplossen maar moet ik dan vloeibare soda gebruiken of de korreltjes-soda

Flunzy


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Heb je het zo geprobeerd zoals op de foto? Dan zal het niet werken. Het dekseltje van de pomp moet erop zitten, anders doet ie beslist niets! :wink:

  Als je hem toch al zover uit elkaar hebt, maak dan in elk geval ook het niveausysteem schoon, dat is het gedeelte met die rode vlotter erin. En controleer de geribbelde slang die naar de zeefunit loopt, die staat er bekend om dicht te zitten en daarmee een hoop narigheid te veroorzaken.

  Als je nog verdere vragen hebt, geef dan even het E-Nummer en het FD-Nummer aan, die staan op het typeplaatje bovenop de deurrand (slecht zichtbaar, zaklamp gebruiken).
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu