Bosch vaatwasser SMS58M92E alleen spoelprogramma werkt

EWiel

  • #1
Deze vaat wasser heeft al enige tijd (zeker een jaar) het probleem dat het eigenlijk alleen het ECO programma nog werkt. Het auto programma of bijv. het 70graden programma eindigt steevast in een E24 error. Aangezien we eigenlijk toch al hoofdzakelijk het ECO programma gebruikten en er geen garantie meer op de machine zat heb ik het maar zo gelaten. Sinds een paar dagen werkt ook het ECO programma niet meer. Alleen het spoelprogrammma loopt normaal door.

Het ECO programma start, je hoort zo nu en dan een pomplopen en naar een paar minuten geeft het display E24 en het kraansymbool.
Er staat wel water in het labyrint maar dat blijft gewoon staan, het loopt dus (behalve dan bij het spoel programma) niet de vaatwasser in. Het labyrint ziet er best schoon uit. Afpompen gaat goed, er staat geen water in de opvangbak. Tijdens het vullen van het labyrint zie je wel de schoepen van de flowdetector draaien wanneer het spoelprogramma water pakt.

Ik heb al aardig wat apparatuur hersteld maar hier ontgaat de oorzaak mij. Het ene programma werkt wel en het andere niet Zou het kunnen dat wanneer het water niet warm genoeg (kan) worden, deze ook eindigt in een E24 error ?
Alle aanwijzingen/suggesties zijn welkom.

Glasprogramma (45graden) werkt wel... De vaatwasser wordt voelbaar warm aan de bovenkant (de kappen zijn er af)

Mvg Erik
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Je hoofdpomp is defect , deze loopt te zwaar waardoor deze niet door zijn testprocedure komt.
Deze testprocedure kan je omzeilen door binnen een minuut na starten van het programma de deur te openen en weer te sluiten.
 

EWiel

  • #3
Bedankt voor je reactie. Klinkt aannemelijk, het gaat meestal echt mis nadat de machine een tijdje niet is gebruikt zo als nu na een weekje vakantie. Waarschijnlijk loopt die pomp dan nog net wat zwaarder door het stilstaan.
Inmiddels werkt het ECO programma wel weer redelijk alleen op het eind gaat het mis (E24). Maar goed er komt een schone vaat uit. Voor nu moet het maar even dan kunnen we op ons gemak een nieuwe gaan uitzoeken. Het vervangen van die pomp wordt te prijzig voor een machine die toch al gauw zo'n 5 jaar oud is.

Nogmaals bedankt....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu