Bosch Vaatwasser SGV5603/19 zonder water gelopen

Goldenwonder

  • #1
Onze Bosch vaatwasser SGV5603/19 FD7906 heeft een nacht zonder watertoevoer gedraaid.

Resultaat: Bijna geen tot geen display, aan en uit reageert slecht, hoge pieptonen, lopen van de pomp als de deur open staat. Kortom vrijwel geen (normale) functies.

Nu is dit probleem eerder op dit forum besproken. Zelfde (on)geval, zelfde type vaatwasser. Nieuwe module. Deze was er in geplaatst maar toen deed de vaatwasser nog niets. Bleek ook de aquastop kapot te zijn.

Dat bij mij de module kapot is, is vrijwel zeker. Maar hoe kom ik achter de aquastop ??? Wie heeft er ervaring ????
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u de bodemplaat gecontroleerd op lekkage, de klachten lijken op water op de bodemplaat.
 

Goldenwonder

  • #3
Ja, metalen paneel onder de vaatwasser verwijderd. Geen vocht onder in de bak. En de vlotter met de rode pen kan vrij bewegen. Vaatwasser ook aangezet en de vlotter bewogen, maar de machine gaf geen kick.

Ik dacht eerst aan de aan/uit knop, omdat er de ene keer wel iets gebeurde en de andere keer niets. Ik denk nu vooral aan de module omdat er vrijwel geen tot geen display meer is. Af en toe wat flikkeringen van de leds. Hoge pieptonen, alsof de machine klaar is met zijn programma, maar er komt geen einde aan de piep. Hij is echt helemaal van slag, alsof er een paar draadje verkeerd zijn aangesloten. Als hij dan iets doet, dan slaat direct de pomp aan. 2 liter water in de machine gegooid en dat wordt direct weg gepompt, maar blijft ook droog door pompen.

Ik ga vanavond nog een keer goed voelen op de bodemplaat
 

Goldenwonder

  • #4
Hoe kan er sprake zijn van lekkage onder in de bak, als hij geen watertoevoer heeft gehad ??? Dus dat lijkt mij uitgesloten
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wanner er lekkage is geweest wordt de watertoevoer afgesloten.
 

Goldenwonder

  • #6
Ik moet mijn bericht beter toelichten denk ik.

Tijdens sloopwerkzaamheden in huis is de leiding waar een 2e keukenblokje met vaatwasser op was aangesloten afgesloten. Toen het keukenblokje verwijderd was is de leiding waar de vaatwasser op zit, niet meer open gezet. Vrouw lief heeft `s nachts zonder te weten dat de leiding niet open stond, de vaatwasser voor de nacht geprogrammeerd. `s Ochtends beneden aangekomen een brommend geluid van de pomp en verder niets meer. De rest van het verhaal staat beschreven in de eerdere beschrijving.

Hoop dat het zo iets duidelijker is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu