Bosch vaatwasser SGV33E23EU - 14431782 - aquastop of niet?

Bslootma

 • #1
Mijn vaatwasser heeft nergens een identificatieplaatje op de deur. De enige referentie is de grote sticker op de voorkant van de deur als ik het sierpaneel eraf haal. Op de achterkant staan nog twee nummers (9000226682-000077979) en de datum 21-06-07.

Probleem is het volgende : als ik hem aanzet begint hij correct water binnen te laten, na een tijdje stopt het binnenstromen en begint hij dadelijk het water weg te pompen. Dit gaat zo voort in een vicieuze cirkel zonder ophouden. Heb een reset geprobeerd geeft geen resultaat. Er is geen lekkage onderaan, en de schakelaar boven de vlotter werkt correct (heb dit gemeten). De pomp is in orde en is ook vrij van vuil. Het labyrint lijkt op het zicht nog vrij proper, hoewel helemaal bovenaan rechts zie ik ook zo een klein zwart vlottertje zitten of is dat iets anders?

Ik ben geen specialist, maar mijn gevoel is er een probleem met de aquastop, zou het kunnen dat die wel nog water binnenlaat maar niet terug afsluit? Misschien verkalkt binnenin?

Met dank voor advies...
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Flowmeter vervangen.
   

  Bslootma

  • #3
  Hartelijk dank voor de 'to the point' reactie. Heb eergisteren een nieuwe flowmeter besteld en zonet geplaatst. De machine werkt terug perfect!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu