Bosch vaatwasser sgs4722: geeft geen warm water

Ron-1974

  • #1
Hoi Allemaal,

mijn vaatwasser geeft geen warmwater, heb de sensor op de verwarming al vervangen dit hielp niet, daarna het hele verwarmingselement vervangen en nog steeds geen warm water. voor mijn idee alle bedrading goed aangesloten. heeft iemand nog een idee wat het kan zijn??

bedankt alvast voor het reageren!
Ron
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Henny

    • #2
    Controleer het stuurmoduul eens op een mogelijk losgebrand kontakt
    van het verwarmingsrelais.

    Draaien de sproeiarmen wel normaal rond?
    Bij onvoldoende waterdruk, zal de verwarming niet inschakelen.
    (het element is voorzien van een drukschakelaar)
     

    Ron-1974

    • #3
    Hoi Henny,
    bedankt voor je tip, dit is inderdaad het geval. een contactpunt bij het relais is verbrand. heb je toevallig ook een oplossing hiervoor, is dit nog te repareren of kan ik mijn vaatwasser beter afschrijven.

    nogmaals bedankt voor je hulp!!!

    ron
     

    Henny

    • #4
    Losgebrand kontakt schoonkrabben en een draadbrugje solderen met een naburig printkontakt.

    Dit moet een kontakt zijn welke normaal ook hiermee in verbinding hoort te staan.
     

    Ron-1974

    • #5
    Bedankt, ga het proberen!! je hoort van me of het gelukt is.

    Ron
     

    Ron-1974

    • #6
    Hoi Henny,

    ik heb het geprobeerd, maar nu begint het bij de stekker die op de printplaat zit en naar de verwarming gaat te vonken en te stinken. en blijven de lampjes knipperen en hij reageert nergens meer op. is de relais dan doorgebrand of heb ik iets verkeerd gedaan?
     
    Status
    Niet open voor verdere reacties.

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu