Bosch vaatwasser resevoir loopt niet automatisch vol

Tjerk Jongsma

 • #1
Hallo,

Ik heb een probleem met mijn vaatwasser. Ik heb op dit forum gezocht maar kon het antwoord niet vinden.

Het gaat hier om een Bosch vaatwasser srs 4672 EU/08 uit ik meende 2001. Het begon toen het water niet meer wegliep. Ik heb toen de zeef eruit gehaald en gekeken in de pomp. Daar zat wat in maar kon het er niet uit halen. Ik heb toen de hele vaatwasser uit elkaar gehaald om de pomp eraf te krijgen. Hier zaten twee kleine zwarte schroefjes in.. Weet niet of deze uit de vaatwasser komen of uit een broekzak..

HEb toen de vaatwasser weer gemonteerd en heb geprobeerd een wasprogramma te draaien. In eerste instantie leek hij het goed te doen. Echter ging hij op het einde van het programma weer opnieuw beginnen. Ook werd de vaatwasser niet meer warm. Ook maakte de vaatwasser halverwege een piepend geluid, alsof een tandwieltje aanliep of wat dan ook. De volgende dag weer geprobeerd en toen telde de vaatwasser niet meer af(maakt wel constant een suizend of pompend geluid. Heb toen het linker zijpaneel eraf gehaald om te kijken of ik hier wat kon ontdekken. Ik heb toen even aan de rode vlotter gezeten. Nu blijkt dat het resevoir niet meer uit zichzelf vol loopt.Als ik de vlotter indruk loopt het resevoir wel vol maar gaat daarna weer verder met hetzelfde suizende geluid. Doet dus in principe niets. Wel telt hij het programma maar als ik na 5 minuten de vaatwasser open doe is er geen water doorheen gegaan(volgens mij alleen op de bodem want hij pompt wel een beetje water weg).

Het probleem is dus in het kort:
Vaatwasser wordt niet meer warm en het resevoir loopt niet automatisch vol. Wanneer ik deze met de hand vol laat lopen(door de vlotter in te drukken) doet de vaatwasser hier verder niets mee..

Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand kan zijn? Kan het zijn dat ik een stekker verkeerd heb aangesloten? Zoja welke kan dat zijn?

Alvast hartelijk bedankt!

Mvg Tjerk
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tjerk Jongsma

  • #2
  Nog even iets.

  Het gezoem is de grijze pomp aan de rechterkant die de hele tijd aan het werk is. Ook hoor ik elke keer geklik, dit komt volgens mij bij de rechterkant van de grijze pomp weg(zit aan de grijze pomp vast met een witte achterkant).
   

  Fiesiekus

  • #3
  Staat er water op de bodemplaat?
   

  Tjerk Jongsma

  • #4
  Nee er staat geen water op de bodemplaat.

  Zojuist een programma gedraaid, en als hij bij 1 minuut is blijft hij daar op staan en blijft de grijze pomp draaien...
   

  REGT

  • #5
  Heb je hem al gereset ?
  Dit kan meestal door 2 programmaknopjes tegelijkertijd in te drukken.
  Het staat er vaak wel bijgeschreven welke het zijn.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu