Bosch Speedstar Silence neemt geen water na verstopte pomp

Willemdeboer

  • #1
De pomp van onze Speedstar Silence was gebokkeerd door een stukje plastic, daardoor bleef er water staan in de machine. Na het klepje bij de zeven te openen kon ik het plastic uit de pomp halen.
De pomp pompt nu water weer weg, heb dat gecontroleerd door er een bak water in te gooien, die wordt normaal weggepompt.
Programma gereset. Maar nu neemt de machine geen water meer, de pomp draait en na een tijdje gaat het lampje "indicatie watertoevoer controleren" branden. Hij blijft maar doorpompen.
Het zal wel een beveiliging zijn die moet worden gereset. Maar hoe? Suggesties welkom!
 

HarryO

  • #2
Speedstar Silence is geen type nummer maar een modellen lijn.
Graag het nummer zoals in de deur rand staat.

Als deze machine een lekkage sensor heeft gaat hij bij het "voelen van natte voeten" blijvend afpompen een geen water nemen.
Heb je water gelekt bij het testen?
Kijk of je de plint aan de voorzijde kunt verwijderen en ander het bovenblad en de beide zijkanten. Je kunt dan tussen de bodem van de kuip en de vloerplaat van de machine kijken of er lekkage (geweest) is.

PS: de kraan staat wel open en de filtertjes tussen kraan en slang (en evt slang en machine) zitten niet verstopt?
 

Willemdeboer

  • #3
@Harry0 Dank je! Ik kon het typenummer niet vinden in de deur. Ik zag nu dat het tegenwoordig ingegraveerd is en niet meer leesbaar, schoongemaakt. Het is: SGS45N12EU/31
Ik vrees inderdaad dat de keukenplint eraf moet om te kijken of er water is doorgesijpeld. Hij heeft een paar dagen vol water gestaan, kan het daardoor komen?
 

Willemdeboer

  • #4
Machine onder het aanrecht uit gehaald. Er kwam heel wat water uit. Daarna weer teruggeplaatst. En nu doet hij het weer :P
Bedankt voor de tips!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu