Bosch Silence /SGS56E92EU/39 lekt rechts voor

Knijntje

  • #1
Hoi allemaal,

Zoals ik al zei lekt mijn vaatwasser. Een tweedehandsje die ik gisteren geleverd kreeg. Het lekken begint pas als er schuim in de machine ontstaat, lijkt het. Bij het spoelen nog niet dus. Ik kan aan de zijkant van de deur het water zien druppelen (video).
https://www.dailymotion.com/video/k4F7nxLn6x7lR5xp8TQ

Voor zover ik kan zien zijn de rubbers in goede staat. Alleen het onderste rubber vind ik lastig in te schatten omdat het lastig te zien is. Die voelt in goede staat trouwens. Maar ik denk dat het water van iets hoger komt omdat ik letterlijk druppels op de onderkant van de machine zie vallen. Ik denk dat je dat op de video niet kunt onderscheiden (daarop kun je alleen druppels naar beneden zien lopen), maar er vallen op die video wel degelijk druppels vanaf iets hoger. Het kan vanaf 2 centimeter hoger zijn dan ik kan zien of van 10 centimeter hoger, ect.

Heeft iemand een idee wat eraan zou kunnen schelen?

Alvast bedankt!

1.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Meestal komt dit door of een gebarsten sproeiarm of doordat de dorpelrubber/ deurrubber rondom niet meer goed afsluit (klein hapje o.i.d is hier al genoeg voor. Ik hoor ook geen sproeiarm draaien, alleen sproeien. Als de arm niet draait en in de hoek staat te pissen dan gaat het ook mis. Maak alle gaatjes 100% schoon van de sproeiarmen. Te veel schuim zorgt ook voor lekken. Waterniveau hoort niet hoger te zijn dan onderkant zoutdop.

Als je hem tweedehands koopt via een zaak heb je toch ook gewoon garantie overigens ?

Ik zou zeggen draai de deur eraf door de torx schroeven aan de binnenzijde van de deur links en rechts eruit te draaien en laat hem draaien zonder front. Dan kun je het vaak beter zien. Verwijder ook eventueel even de kunstof plint.
 
  • Like
Waarderingen: Knijntje

Knijntje

  • #3
Ah, dank je wel voor je reactie. Ik denk dat je gelijk hebt over de sproeiarm. Ik weet niet hoe het komt maar ik had gemerkt dat hij nauwelijks door draait als je hem een slinger gaf. Net heb ik de sproeiarm schoongemaakt. De uiterste gaatjes zaten wel dicht. En nu draait hij wel. Maar hij blijft lekken. Ik had al vaseline op het rubber gesmeerd om te kijken of het overal contact maakt. Het rubber ziet er hardstikke goed uit ook. Voel nergens oneffenheden. Ik heb inderdaad garantie. Nu ga ik hem om laten ruilen :). Super bedankt nogmaals voor je advies!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu