Bosch SGV4603 vaatw maakt brommend geluid, doet verder niets

P0ske

 • #1
Hallo,

mijn eerste bericht op dit erg handige forum, en ik val maar direct met de deur in huis.

Er rust volgens mij een vloek op mijn witgoed spullen, want afgelopen weekend heeft de oven de geest gegeven, hield de wasdroger er mee op, en weigert nu ook de vaatwasser dienst. Die laatste vind ik persoonlijk het vervelendst, vandaar hier even de vraag.

Het gaat om een Bosch SGV4603eu/17 van een jaar of 7 oud. Ik heb er tot nu toe nog geen problemen mee gehad. Hij maakt nu een brommend geluid (niet de pomp, maar meer het gebrom van een trafo), en het display doet helemaal niets meer.
Ik heb gecontrleerd op lekkage, maar geen druppel. Ook het labyrint ziet er nog mooi schoon uit. Ik heb de vlotter eens opgetild, en de afvoerpomp begint gewoon te pompen. Ik heb er met de hand wat extra water ingegooid, maar dat wordt netjes weggepompt.
Ik heb (na het lezen van wat andere problemen op dit forum) de besturingsmodule uit de deur los gehaald, en gecontroleerd op verbrandde onderdelen en/of printbreuekn, maar ook de print ziet er erg netjes uit. Ik heb voor de zekerheid de belangrijke componenten nog voorzien van een vers laagje tin, maar dat mocht allemaal niet helpen.

Ik ben een beetje bang dat de (dure) print de geest heeft gegeven, maar ik ben erg benieuwd of iemand me nog andere tips kan geven?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Bosch/Siemens: het E-nummer (staat op het typeplaatje omlijnd) én het FD-nummer vermelden.
  Staat bij vaatwassers op de bovenrand van de deur.

  Ook een eventuele foutcode graag vermelden.
   

  P0ske

  • #3
  Het E-nummer staat al in de titel. Voor de volledigheid dan SGV4603EU/17. FD nummer : 8008

  Zoals ik al vermeld had doet het siaply helemaal niets, dus ook geen foutcode.....
   

  P0ske

  • #4
  Dubbel...


  Ik ga trouwens vanavond kijken of er (voldoende) spanning op het waterslot komt.....
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu