Bosch SGV33A03/42 wordt niet warm en defecte sproeiarm

Ralf

  • #1
Goedenavond iedereen,

ik heb problemen met mijn Bosch vaatwasser SGV33A03/42. Twee problemen: de onderste sproeier / sproeiarm draait niet en hij wordt niet meer warm. Wie heeft er tips waar het aan kan liggen? Uiteraard heb ik al een paar spoelbeurten gedaan met soda. Ik heb de vaatwasser ook al van voor en van de zijkanten open gemaakt. Ziet er allemaal heel leuk uit, maar ik weet gewoon niet waar ik moet kijken.
1. Wat betreft de onderste sproeier, ik zie vanuit het labyrint erg weinig water naar de onderste slang lopen die volgens mij de onderste sproeier bedient. Wat moet ik nu als eerste controleren?
2. Wat betreft de warmte, wat moet ik hier als eerste controleren en waar zit dat onderdeel?

Alvast jullie dank!
 

Theo4620

  • #2
Kijk eerst eens als hij een paar minutjes draait hoeveel water er in zit (moet ongeveer 1a2 cm onder de bovenste rand van de zeefhouder staan)anders bekent verhaal labyrint, vlotter,en ribbelslang vervangen
het element vind je rechts achter(zijwand er af)meten is weeten(spanning op het element)
kijk ook even in de deur op de besturingsprint
 

Ralf

  • #3
Dank voor je reactie. Labyrint en slang kan ik vinden. Hoe ziet het element er van buiten uit? Ik zie heel veel pinnetjes waar spanning op zou kunnen staan (kleine omschrijving misschien?). Het voorpaneel heb ik ook los gehaald, ik zie daar wel een element waar de 3 kleine drukknopjes inzitten, maar dat zit allemaal vast in een doosje.
 

Theo4620

  • #4
Rechterzijwand afneemen (er af schroeven)
dan achterin zit wit kastje met veel draden(4)element is wat dikker rond buisje gaat over in een anp aansluiting (kabel schoentje of splat stekkertje)er zit nog een schakelaar en een thermostaat op het kastje
Maar!! als je niet veel van stroom weet laat het dan aan vakman/vrouw over (of handige buurman)
gokken geeft brokken !! :P
 

Ralf

  • #5
Theo, nogmaals dank voor je reactie. Om heel eerlijk te zijn gaat het boven mijn pet. Het was leuk geprobeerd maar dit laat ik toch maar aan de vakman over. Leuk te zien dat dit forum goed werkt. Dit was mijn eerste plaatsing op een forum. Wellicht kan ik het een volgende keer wel zelf herstellen.
 

Theo4620

  • #6
:idea:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu