Bosch SGS 5602/07 openen

Corno

  • #1
Ik wil het linker- en rechterpaneel van mijn Bosch vaatwasser SGS5602 los halen (om te zien of een en ander verstopt is). Hoe doe ik die eraf? Ik zie namelijk geen voor de hand liggende schroeven.
 

Henny

  • #2
Bij geopende klep zie je in de afdichtingsrand aan de voorzijde 3 (torx) schroeven zitten.
Draai deze schroeven los.

Aan de achterzijde van de machine zit de zijplaat met een kunststof nokje geborgd.

Klik de plaat hieruit en trek deze enigszins schuin naar boven.
 

Corno

  • #3
Het lukt niet. Ik heb de T20 schroeven losgehaald aan de voorkant (links en rechts twee -niet drie- bij geopende klep), maar krijg de zijplaten niet los. Als ik naast de machine ga staan met mijn gezicht ernaar toe, grijpen de zijpanelen links en rechts om de machine heen, dus naar opzij losschuiven gaat niet. Ook het bovenblad valt er overheen, dus naar boventoe gaat ook niet. Aan de achterkant zijn de panelen geborgd om een plastic knopje heen, te grootte van een kraaltje, dat ik niet kan indrukken of zo. Alleen aan de onderkant krijg ik de panelen een beetje los, maar dat levert verder niets op.

Het probleem is dat de vaatwasser lekt tegen het eind van het programma. Ik heb het gisteren nog eens eens geprobeerd, hopende dat het allemaal een nare droom was, maar helaas. Blijft lekken. Zal bij de pomp zitten, denk ik. Maar hoe kom ik daar als die zijplaten niet open kunnen?
 

Johnie

  • #4
Aande achterkant boven effe een schroevendraaier een beetje tussen zetten dan gaat ie over een nokje dan naar de zijkant er afhalen
 

Storingsmonteur

  • #5
Eerst het bovenblad verwijderen, anders krijg je de zijpanelen er niet af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu