Bosch S9J1B pomp verwijderen. Hoe?

Ceristimo

  • #1
Hoi,

Onze Bosch S9J1B pompt geen water meer af. De pomp maakt een brommend geluid, maar hij draait niet. Met de hand kan ik de impeller wel (met moeite) iets ronddraaien. Ik vermoed dat er iets in de pomp is gekomen. De vaatwasser zit nog in de keuken ingebouwd. Ik heb vanochtend even gekeken hoe de pomp los moet, maar ik kan er niet helemaal uitkomen. Heeft iemand enig idee hoe ik deze pomp eruit krijg. Er zat een rubberen bevestiging over een plastic haak die ik heb losgemaakt. Ik kan de pomp heen en weer wiebelen, maar meer ook niet. Zou er ook zo'n bevestiging aan de (onbereikbare) andere kant zitten? Is er een bepaald handigheidje om 'm los te krijgen? Zit hij nog op andere manieren aan de vaatwasser vast?

thumbnail_image0.jpg
thumbnail_image2.jpg
 

Ceristimo

  • #2
Nou, ik heb dus geen enkel verstand van vaatwassers, maar dat ding waar ik foto's van maakte is de circulatiepomp kennelijk. De afvoerpomp zit daar een stuk links van, is veel kleiner, en simpelweg los te klikken. Ik heb 'm er al uit. Kan er niks aan ontdekken, maar een nieuwe is via Bosch nog voor 35 euro te bestellen, dus dat ga ik maar even proberen dan.
 

Ceristimo

  • #3
Okay nou, die pomp lijkt stuk. Bromt wel, draait niet. Zat een afgebroken ijsstokje in vast. Via de website van Bosch de onderdelen besteld, de afvoerpomp (00165261) en de zeef/microfilter (10002494), want die was stuk en ik denk dat er daardoor troep bij die pomp kon komen.
 

Ceristimo

  • #4
Het is een monoloog, maar toch nog even een terugkoppeling.

Ik ontving de nieuwe pomp gisteren. Heb deze er gelijk ingezet en de vaatwasser doet het weer. Dit 18-jaar oude beestje kan dus weer even mee. Eind goed, al goed. :-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu