Bosch koelkast wordt heet boven de thermostaatknop

Chris27

  • #1
Ik heb sinds 1997 een Bosch inbouwkoelkast met vriesvak, tafelmodel. Type: KIL... (kan geen typeplaat vinden, maar dit staat op het boekje)

Toen ik een pak dubbelfris wilde inschenken, bleek deze niet echt z'n naam eer aan te doen: het pak was juist opgewarmd! Op onderzoek uit: direct naast de lamp/thermostaat was het gewoon erg warm! Tussen thermostaat en onderzijde vriesgedeelte kun je je vingers branden. Overigens een dag later nogmaals gevoeld, toen was het weer lekker koel. Vandaag is het weer lekker warm bij de thermostaat.

Dus op deze site naar mede-ervaringen gezocht en ik vermoed dat mijn thermostaat is overleden (klopt toch?). Ik hoor geen klik tijdens het draaien aan de knop. Het schijnt dat het een vrij prijzige aangelegenheid is om het te laten vervangen. Is dit zelf te doen of kan ik gewoon (gezien de prijs) beter een nieuwe koelkast kopen??
 

Co de Witgoedman

  • #2
Heeft deze koelkast een zomer/winterschakeling erin zitten, deze kan het lampje flauw doen branden.
Druk eens op de schakelaar van het lampje, brandt deze flauw, dan is er vermoedelijk niets aan de hand.
 

Chris27

  • #3
Hoe eenvoudig lijkt de oplossing te zijn!! Inderdaad, het lampje brandt flauw als ik de schakelaar bedien. Ongelooflijk dat daar zo'n hitte vanaf komt (ik zie al een bruine plek onder het vriesgedeelte).

Ik zal het in de gaten houden, bedankt voor het voor mij besparen van een nieuwe thermostaat!!! :mrgreen:

Scheelt volgens mij ook aanzienlijk in de energiekosten (hitte = €€). Waarom zit die stand er eigenlijk op (lees: moet ik 'm gebruiken)?
 

Co de Witgoedman

  • #4
Schakelaar is bedoeld als zgn winterstand, indien de temperatuur in de omgeving laag wordt, zal de warmte van het lampje de koelkast wat vaker doen aanslaan.
 

Chris27

  • #5
Het bleek toch niet de schakelaar voor de winterstand te zijn. Opnieuw werd ik geconfronteerd met een loeiheet deel van de koelkast....

Wat blijkt: de deur komt niet altijd goed tegen de schakelaar aan... Dus vulstripje geplakt en klaar is Chris alweer... :P
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu