Bosch koelkast (vries combinatie) slaat vaak aan

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo allen,
Ik heb een Bosch koelkast (vries combinatie) welke 1 vaak aanslaat en 2 waarbij het lang duurt voordat deze weer uitslaat. Ik zie ijsvorming aan de achterzijde.
Nu vraag ik mij af hoe vaak slaat een koelkast aan bij een koelkast welke reeds met inhoud gekoeld is en waarbij de deur niet geopend wordt. Indien het gedrag niet normaal is, wat ik verwacht, moet ik dan de thermostaat laten vervangen?

Groeten Leon
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Leon, begin even met bij Blokker oid een koelkast-thermometer te kopen, om te controleren of de temperatuur in de koelkast correct (6-7 graden) is. Als je het thermostaat beduidend lager zet, maar de koelkast wordt niet minder koud, dan zou inderdaad het thermostaat defect kunnen zijn. Controleer ook even of de achterkant van de koelkast stofvrij is (dat kan meestal alleen bij een vrijstaande koelkast, bij een inbouw is dat erg moeilijk) Bij dubbeldeurs-koelkasten wordt (denk ik) alleen de temperatuur van het vriesgedeelte écht geregeld, de koelkast gaat daarin mee. Wanneer je vaak (te warme) producten invriest zal de koelkast daardoor vaker aanslaan en te koud worden. Verder hebben sommige koelkasten een zg superkoelknop, die zit soms in de koelkast. Als daar per ongeluk wat tegen aan ligt blijft de koelkast koelen! Indien je nog verdere vragen hebt, vermeld dan het typenummer.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Het is net andersom: De vriezer volgt de koelkast in temperatuur. Tenzij het om een dubbelcompressor kast gaat. De ijsvorming: zit die in 1 hoek? staat de achterwand bol? ruikt de kast naar bederf?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu