Bosch keramische kookplaat - 2 zones werken wel/niet

Sandra78

  • #1
Wij hebben in onze keuken een keramische kookplaat van Bosch. Deze zat er al in toen wij het huis 2 jaar geleden kochten.

Het typenummer is: NKT815REU/03
FD nr.: FD 7809

Sinds vandaag doen de twee linker kook zones het afwisselend wel of niet....de tempregelaar schakelt wel in maar de platen lichten niet op en worden dus niet warm. Vanmorgen werkten beide platen niet, een uur later deden echter beide platen het weer wel. Vanavond bij het koken deden ze het weer niet en nu net weer getest: voorste deed het wel, na uitzetten en weer aanzetten deed hij het weer niet...oftewel het wisselt sterk.

Tot gisteravond geen problemen hiermee gehad. Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

Tevens reageert de tempregelaar + van de grote kookzone in het midden niet. Als je hem aanzet dan start hij op stand 3 maar de + toets reageert niet op onze vingers. Deze reageert alleen als je een theedoek dubbel om je vinger doet en dan op de toets legt......

Ik hoop dat iemand hier een simpele oplossing voor weet. De allersimpelste is uiteraard een nieuwe kopen maar die kan ik dus zelf ook wel bedenken....
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Simpel zal het niet zijn , glastegel demonteren zal het op z'n minst worden.
Dan verwacht ik ergens een slecht half verbrand contact , en de bediening kan van alles zijn tot vervuiling onder de glasplaat tot de bediening zelf.
Aansluiting aan de kookplaat of slecht contact in perilex is ook nog mogelijk maar dat zal weer niets te maken hebben met de slechte bediening.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu