Bosch Berlina 1400 doet vreemde dingen

Mark1966s

  • #1
Goedendag,

onze Bosch wasmachine ((WF02872NL/07FD 8408 600137) doet de laatste weken erg vreemd. In eerste instantie centrifugeerde hij slecht. Via dit forum op kunnen zoeken dat dat aan de koolborstels ligt. Ik heb deze vervangen maar het probleem van (soms) niet goed centrifugeren blijft aanhouden.
Het is me tijdens het opletten met de was opgevallen dat:

a de machine halverwege het programma, als er water nodig is, de waterklep ongeveer een seconde open gaat en dan weer dicht slaat. Dit doet hij zo'n 5 x en dan pakt de machine gewoon water.

b de waterpomp (in iedergeval) halverwege het "eindcentrifugeren" ophoudt met pompen, waardoor ik me voor kan stellen dat het gecentrifugeerde water niet goed weggepompt wordt.

Het lijkt ook dat als ik tijdens het centrifugeren kijk dat de machine door zn eigen water staat te draaien.
De waterpomp nagekeken het blijkt dat het schoepenrad een beetje in de lengterichting beweegt. Ook het slangetje van de prestotaat door geblazen, dit lijkt mij ook goed te zijn.

Heeft iemand enig idee wat dit probleem kan zijn? En wat belangrijker is, kan ik dit probleem oplossen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kunt u het schoepje van de pomp op en neer bewegen ?
 

Mark1966s

  • #3
Het schoepenrad kan ik in de lengte richting van de as heen en weer bewegen. Ik heb een maal een nieuwe geplaatst en daar zat geen beweging in. Maar de andere problemen dan? of hoort dat zo, ik heb er in het verleden nooit op gelet.
 

Marcelvm

  • #4
Het kan ook liggen daar waar het water uit de ketel komt naar de pomp
zit meestel een soort vlotter,eens los maken en goed uitkuisen zeepresten
doet dikwijls die vlotter blijven plakken
 

Mark1966s

  • #5
In verband met drukte ben ik nog niet toegekomen aan het nakijken van de machine, maar klopt het dat het waternemen zo raar gaat (5 a 6 keer enkele seconden en daarna "gewoon"?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu