Bosch Avantixx7 - zekering springt over

Washi

  • #1
In het midden van het wasprogramma is ons wasmachine dit weekend gestopt.
Bleek dat de zekering ook omgeslagen was. Geen probleem dacht ik. Zekering terug aangezet. Wasmachine opnieuw in de stekker. De draaiknop van 'Uit'-stand naar rechts, BAM opnieuw de zekering die springt.

Van zodra er dus aan de draaiknop gedraaid wordt gaat de zekering in de zekeringskast over. Naar waar we draaien maakt niet uit, van zodra we draaien springt de zekering af. We krijgen dus ook nooit een foutmelding op het scherm.

We hebben het toestal al opengevezen en zien alleszins geen sporen van vocht bijvoorbeeld. Alles lijkt netjes en nieuw, geen losse kabels, alles is proper.

Iemand enig idee wat dit kan zijn?
 

Washi

  • #2
Vergeten bij vermelden:

Het gaat om een Bosch Avantixx 7 Varioperfect (WAQ28370FG), aangekocht in juli 2014, geproduceerd in juni 2014.
 

Repair-man

  • #3
Gaat de aardlek eruit of de gezekerde groep van de wasmachine zelf...?

Het kan (AARD)sluiting zijn in het verwarmingselement.
Trek de stekkers los van het element en meet indien mogelijk het element door (ook tegen MASSA).

Waarschijnlijk is er een verbruiker defect..

Aquastopventiel, motorsturing, element, kijk dit eerst na welke verbruiker mogelijk de oorzaak is. Daarna de printsturing (Vermogensmoduul) nakijken op sluitingsporen alvorens onderdelen te bestellen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Ik zou me eerst eens bij de verkoper melden, 3 jaar is niet de te verwachten levensduur.
 

Washi

  • #5
De wasmachine staat in de berging, voor wat ik er van ken is het de aardlek die afgaat, aangezien berging, keuken en badkamer daar deel van uitmaken. Die ruimtes hebben dan ook geen electriciteit meer als het afgaat.
Die zekering ziet er enigszins anders uit dan de anderen in de kast. Sluit ik echter met verlengsnoer de wasmachine aan in de living, dan springt niet enkel de living, maar het hele appartement volgens mij.

De garantie is sowieso verstreken. Ik heb contact opgenomen met de verkoper. Die heeft Bosch gecontacteerd en eerstdaags zal een reparateur langskomen.

Ik ga ervan uit dat het om een defect gaat aan de module. Reden daarvoor is, het is bij het draaien aan de knop dat de stoppen doorslaan. M.a.w. de stekker in het stopcontact stoppen geeft geen probleem. Daaruit lijd ik af dat het probleem zich voordoet vanaf de draaiknop die de machine onder stroom zet, of daarna.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu