Bosch 30 HRC warm water probleem

Heinrichnak

  • #1
Hallo,

Sinds een tijdje vertoont mijn Bosch ketel een probleempje. Indien ik heel kort de warm water kraan opendraai, wil de ketel steeds aanslaan maar slaat gelijk weer af. Dat proces herhaalt zich ongeveer elke 30 seconden, totdat ik de warm water kraan langere tijd (minuten) laat openstaan. De ketel slaat dan wel aan en het aan/uit gedrag is voorbij.

Heeft iemand enig idee waar dat aan kan liggen? Wellicht iets met de driewegklep?


Groet,
Laurens
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Of de tap ntc is slecht/defect, of de stromingsschakelaar is slecht/defect
 

Heinrichnak

  • #3
Dank voor je reactie. Ik ga eens kijken of ik kan achterhalen welke van de twee vervangen/gerepareerd moet worden. Is daar een makkelijke manier voor?
 

Heinrichnak

  • #4
Update: NTC ww gecheckt, die gaf goede waarden aan. Bleef de stromingsschakelaar over. Die zag er niet best uit (lekte een beetje). Ik heb een nieuwe geplaatst en het probleem is verholpen.

Dank voor de tip!
 

Heinrichnak

  • #5
Toch nog even een vraagje; hoewel de stromingsschakelaar perfect werkt is er nog wel een dingetje. Er druppelt wat water uit een gaatje. Ik heb een foto bijgesloten (gaatje is zwart omcirkelt op de eerste foto).
Ik heb de oude uit elkaar geschroefd, en ontdekte dat er een rubber "membraan" in zit (tweede foto). Zou het kunnen zijn dat dat rubber niet goed is of is er iets anders aan de hand? De "nieuwe" stromingsschakelaar" is overigens niet nieuw maar van Marktplaats :) 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Indien mogelijk rubber membraan vervangen anders de hele schakelaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu