Boretti fornuis ovenlampen branden door

Kafli99

 • #1
Lange tijd heeft ons Boretti fornuis met slechts 1 ovenlamp goed gefunctioneerd totdat het ronde verwarmingselement achterin de oven doorbrande. dit heb ik vervangen incl. 2 ovenlampen achterin de oven.

indien ik de oven nu inschakel en de thermostaat op nul graden laat staan branden de lampen zonder problem echter indien ik de oven verwarm tot 200C branden de lampen achter elkaar door. indien de lamp doorbrand slaat de stop er ook door, de aardlek blijft erin.

ik heb de juiste lampen 25W 220V tot 300C, de thermostaat werkt goed (indien ik temp. instel op 200C meet ik ook daadwerkelijk die temperatuur in de oven).

heeft iemand een idee waaraan dit kan liggen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Als dit een fornuis is op krachtstroom dan ligt er mogelijk een draad los/slecht contactt waardoor er 400v over de lampen komt te staan als er een grootverbruiker inschakelt.
   

  Kafli99

  • #3
  Dit fornuis is niet aangesloten op 3 fase.

  indien de lamp defect raakt en ik de automaat in de meterkast weer inschakel werkt de oven "gewoon" maar dan zonder verlichting.
  de spanning over de lampen is 228V en ik zie geen rare piekspanningen bij in of uitschakeling van het verwarmingselement.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #4
  Die andere oude lamp deed het toch nog.
  Stop die er weer eens in.
  Slechte lampjes gekocht?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu