Boren door gevel, metaal?

pavlosm

  • #1
Hallo, voor een screen moet ik naar binnen boren voor het aansluiten van de elektra, het raam is bij de hoek van het huis, en aan de binnenkant is maar een strook van zo'n 10cm vanaf de muur tot de raamkozijn begint. Nu was ik dus op de hoek aan het boren in het midden tussen het kozijn en het stukje muur aan de buitenkant en ik kwam iets van metaal tegen. Ik heb het daarna op een andere plek geprobeerd (zo'n 3-4cm), en daar was het ook raak. Wat voor metaal kan dit zijn? Het zit dus net voor de spouw (ik ben al door de bakstenen heen). Kan ik hier gewoon doorheen boren? Alvast bedankt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
De latei die boven de muuropening ligt?
 

pavlosm

  • #3
Het zit inderdaad zo'n 5cm van de muuropening, maar aan de zijkant.
Is het een probleem om hier in te boren (10mm boortje)? Ik weet niet of zoiets effect zal hebben op de constructie (lijkt me niet bij zo'n klein gaat). Ik heb anders geen idee hoe ik het eventueel anders kan doen.

EDIT: Ik had even gekeken, er zit een betonnen latei boven en onder het raam. Aan de zijkant niet zichtbaar, en niks van beton, ik kom alleen metaal tegen wanneer ik door de bakstenen ben.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ik denk dat je op een kozijnanker uit bent gekomen. Daar kun je doorheen boren.
 

pavlosm

  • #5
@Walker bedankt voor je reactie
Metaalboortje gepakt en ging er vrij makkelijk doorheen, hoorde eenmalig wat gekraak toen ik er doorheen ging in de spouw maar dat is verder niet gek denk ik? Ik ga in iedergeval verder, bedankt.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
lateien hebben altijd een oplegging tegenwoordig zijn dat vaak blinde oplegging
vroeger werden er ook neuslateien toegepast maar die vormen een warmtelek/koudebrug
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu