Border in de voortuin

Angelaklusser

 • #1
onze voortuin is toe aan een nieuw tuinhekje, maar nu zat ik zelf te denken aan het maken van een border van stapelstenen (zie foto 1) ipv een nieuw hekje. Op dit moment liggen er stenen in wildverband (zie foto 2) in onze voortuin. Om tijd en geld te besparen vroeg ik me af of het mogelijk is om de bestaande tegels te gebruiken als fundering. Of kan dit echt niet en kan ik dan volgend jaar opnieuw beginnen.

F992CB51-8F00-40AD-9592-473B1DBEEDC5.jpeg B923F1BA-D926-4C7F-868E-AEDD8FB7B14C.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BertPleizier

  • #2
  Het kan zeker. Leg de fundering (dus de oude stenen) dan wel zo diep dat je nieuwe bestrating er nog boven kan. Dit alleen als de oude stenen uitsteken t.o.v. de stapelstenen.

  Als je echter een goed zandbed maakt en de onderste rij stapelstenen goed plaatst dan is een fundering m.i. niet noodzakelijk.

  Zorg er i.i.g. wel voor dat je border open is aan de onderkant (dus niet dichtstraten), dan kan het (overtollige) water de grond in. Anders stroomt je border over met een goede regenbui en ook planten vinden natte voeten niet fijn.
   
  • Like
  Waarderingen: Angelaklusser

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu