Bokszak ophangen aan balken 40x120mm

Elana

  • #1
Goedendag allen,
Ik wil graag in mijn hok een Home gym gaan realiseren. Hierin wil ik ook graag mijn Bokszak ophangen aan t plafond. Deze zak is 1.80 & 70+ kilo gewicht weet ik niet precies maar t is een zware. Nu durf ik niet zomaar een schroefoog in 1 van de balken te draaien want de balken zijn 40x120mm. Lijkt mij dat dit niet heel geschikt is om zo’n zware zak aan op te hangen. Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen? Daarnaast heb ik ook nog TRX banden die ik misschien ook nog zo willen ophangen. Alvast bedankt voor de hulp!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Zijn die balken van een plat dak? Wat is de h.o.h. maat en overspanning?

Je kan wellicht het gewicht verdelen over meerdere balken door er een dwarsbalkje onder te monteren.
 

Elana

  • #3
Ja de balken zijn inderdaad van een plat dak! Ik zal een foto bijvoegen om een beeld te vormen. Er zit 60 cm tussen de balken ongeveer.
image.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
En de lengte? Die balken kunnen hooguit 2m overspannen. Zijn ze langer, voldoet dit plat dak al niet. Dan kan je er dus zeker niets aan hangen. Je kan de balklaag versterken. Minimaal verdubbelen of beter, de balken opdikken.
 

Elana

  • #5
deze balken zijn sowieso langer dan 2m. Dan word het dus lastig moet ik toch kijken naar een andere mogelijkheid ! Bedankt!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Het opdikken van deze balken is redelijk makkelijk. Lijm+schroef er een 2x3tje tegenaan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu