Binnenwerk Radiatorkraan Vervangen (Comap/Sar)

felix64

  • #1
Ten behoeve van de installatie van een slimme radiatorknop moet ik het huidige binnenwerk van mijn radiatorkraan vervangen.

Ik zit in een woning met stadsverwarming en wil graag een check op wat ik moet doen om dit te doen zonder (heet) waterballet te veroorzaken.

Wat ik verwacht nodig te hebben: Nieuw thermostatisch binnenwerk

Kan ik de radiator aftappen middels voetventiel en vervolgens het binnenwerk losmaken en vervangen door het nieuwe binnenwerk? Ik zag dit op YouTube maar daar wordt puur de radiator eraf gehaald en niet het binnenwerk of de kraan vervangen.

IMG_4521.jpeg IMG_4515.jpeg IMG_4520.jpeg IMG_4517.jpeg
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
U moet dit alleen doen met de rode en blauwe hendel, rechts onder de afleverset van de stadsverwarming, dicht. Dan kunt u de verwarming binnen aftappen. Vullen gaat vanuit de stadsverwarming.

U heeft het over een thermostatisch binnenwerk. Een thermostaatkraan / thermostaatknop werkt alleen als de thermostaatkraan horizontaal staat, en niet precies boven de warme lucht die langs de vertikale buis omhoog gaat. U heeft voor een thermostaatknop een kraan haaks-verkeerd nodig (de knop wijst dan naar rechts) of dubbelhaaks - rechts (de knop wijst dan naar voren)
 

felix64

  • #3
@AvDijk Dank voor de input!

Klopt het dan dat ik de volgende thermostatische kraan nodig heb: Comap thermostatische radiatorkraan verkeerd haaks 1/2

En voor het proces:
1. Rode kraan rechtsonder (aanvoerleiding warmte) dichtzetten
2. Radiator aftappen
3. Radiatorkraan vervangen
4. Rode kraan weer openzetten
5. Ontluchten?
 

Auto-Geen

  • #4
Vergeet ook niet de blauwe kraan, anders wordt het alsnog een waterballet. Neem voor de kraan ook een nieuw knelset want de leiding moet misschien iets ingekort worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu