Binnenmuur nauwelijks behandeld alvorens schilderen

Grote_Prutser

  • #1
Kort na het betrekken van mijn huidige woning (gebouwd circa 1960), wat alweer wat jaartjes geleden is, konden vooral de slaapkamermuren wel een opfrisbeurt gebruiken. Hier zat toen nog behang op, en gezien de vorige bewoner een flinke roker was zag het er niet al te best uit. Onwetend als dat ik toen als jonkie in eerste eigen woning was heb ik het behang er afgestoomd, de gaten welke in de kale muur zaten zo goed als mogelijk dichtgesmeerd, het opgeschuurd en hier voorstrijk en een donkerrode acrylaat muurverf overheen gerold. Vrijwel direct was er te zien dat iets niet helemaal klopte (vlekken, rare strepen wanneer je met de vingers over de muur gaat), echter heb ik het toen ter tijd zo gelaten (vraag me niet waarom). Nu ben ik sinds kort bezig met wanden in de rest van de woning en (omdat ik iets wijzer ben omtrent voorbereiding) zou ik graag ook de slaapkamer opnieuw aanpakken.

De verf zit in principe nog prima op de muur, enkel waar een kleefspijker heeft gezeten is het meegekomen bij het lostrekken van deze. Ik weet dat één van de muren erg poederig/zuigend is en eventueel gefixeerd zal moet worden. Mijn vraag is nu dan ook wat de beste aanpak is? Kan hier overheen gestuct (en dus eventueel gefixeerd) worden? Is de (donker)rode kleur een probleem? Moet de verf er eerst af? (Wat een hels karwei zou zijn)

Bij voorbaat dank!
 

Smit0515

  • #2
Ik denk dat het makkelijkste mooiste maar wel iets duurdere optie zou zijn om eerst glasvezel behang te plakken en daarover te schilderen. Zo fixeer je kleine oneffenheden het beste en dek ke het makkelijkst
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Als je een muur rood wilt verven, gebruikt dan als basislaag een eerste laag in (donker) grijs.
 

Nick8k

  • #4
Heb je toen wel met 2 of 3 lagen geverfd? Dat rare effect kan misschien wel komen door de verfwijze of ligt dit aan de ondergrond? Opnieuw stucen zou ik niet doen, is wel erg kostbaar voor een hele woning, zou dan ook glasvezel behang doen en hierover schilderen, later zie je vrijwel niet dat er behang onder zit en ben je direct van alle ondergrond problemen af.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu