Bezinkbak voor hemelwater-afvoer?

Hneel

  • #1
In een ander topic melde ik al dat de regenwaterafvoer van onze aanbouw verstopt zat. Ik heb deze opgegraven en er zat een knik in de afvoer en er zat ook modder in.

De situtie is alsvolgt: achter in de tuin loopt een drainageleiding langs alle huizen. (Ooit liep hier een klein slootje). Toen we hier kwamen wonen hebben we drainage in de tuin aangelegd en hierop aangesloten. Aan de kant van het huis hadden we een terras en de afwatering daarvan ging via putjes de drainage in.

Later hebben we op de plaats van het terras een aanbouw laten zetten. De regenwaterafvoer van het dak van de aanbouw gaat nu via buizen rechtstreeks de drainage in. (De afvoer van een smal tuinpadje achter de aanbouw gaat nog wel via putjes).

Die kleine putjes bevatten een soort bezinkbak voor modder en andere troep. Maar voor de regenpijp geldt dit niet. Dat zit me toch niet lekker. Moet daar ook niet een soort bezinkbak in? Bestaat zoiets, en wat is daarvan de gangbare benaming?
 

Andre69

  • #2
Een bladafscheider gooit grove delen takjes mos enz. naar buiten en het water kan rechtdoor de pijp in. zoiets kan wellicht uitkomst bieden. Maar is alleen nodig als er veel vervuiling van het dak komt meestal door bomen
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een drainage buis laat aarde door. Een boer zie je ook ieder ???? zijn buizen schoonspuiten. Maak het systeem dusdanig dat je de boel gemakkelijk kan reinigen.
Als je riool volgens de richtlijnen is aangelegd zal je van een platdak weinig verzameling van vuil krijgen. Staan er bomen is dat anders.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu