Bewegingsmelder installeren

Arned

  • #1
Hallo,

ik ben net verhuisd en wil een lamp aansluiten op een bewegingsmelder die in de garage hangt. Helaas heb ik hier geen aansluitschema liggen.

De situatie is als volgt. Ik heb een bewegingsmelder waar een bruine en een blauwe draad uitkomt. Verder heb ik vanuit het plafond de voeding van waaruit een zwarte en een blauwe draad komt. Verder heb ik om de aansluiting snel te testen een simpele lamp van waaruit een blauwe en een zwarte draad naar een kroonsteentje gaat.

Als ik nu rechtstreeks de blauwe en de zwarte draad vanuit de voeding op de kroonsteen aansluit, dan heb ik continu licht. De vraag is nu hoe ik de bewegingssensor in dit schema moet aansluiten zodat bij beweging de lamp gaat branden. Na een aantal minuten (in te stellen op de bewegingssensor) moet het licht dan weer uit gaan.

Graag jullie advies!

groet
 

Confidence

  • #2
 

Arned

  • #3
Bedankt voor het schema. Toevallig had ik dit schema ook gevonden maar was het mij niet gelukt om op basis van dit schema goed aan te sluiten. Zou je op basis van mijn situatie in woorden kunnen uitleggen welke kleur draad waar aangesloten moet worden?

Dank alvast!
 

@$T

  • #4
Zoals de kleuren op dit schema staan kan het werken mits je de schakelaar van de verlichting aan laat staan.Kan dit niet zul je ergens een continu voeding vandaan moeten halen vanaf een bruine draad.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #5
Ik heb een bewegingsmelder waar een bruine en een blauwe draad uitkomt.
Er zouden drie aansluitingen op je bewegingsmelder moeten zitten:

L ongeschakeld: bruine draad
L geschakeld: zwarte draad
Null: blauwe draad
 

Cris75

  • #6
Heren,
Nu heb ik een bewegingssensoor die gevoed wordt door 220. Er seken 3 draadjes uit: een rode (aarde), een blauwe en een bruine. Nu wil ik de sesoor aansluiten maar weet even niet hoe ik de draadjes aan moet sluiten. Er zijn dus geen uiitgaande draadjes.... Wat nu?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #7
Dat is raar, dat er draden uitsteken. Heb je geen schroefklemmen op je bewegingsschakelaar? Zou je een foto kunnen plaatsen?
 

Cris75

  • #8
Ben er al uit!!!!!!!!!!!!!
Joepie
 

Cris75

  • #9
Ik denk dat de rode eigenlijk een doorlus draad was, dus de onderbroken bruine of blauwe draad. Ik heb nu vanuit de stroomtoevoer de blauwe draad naar de lamp laten lopen (naar de blauwe draad), en naar de bewegingssensoor laten lopen (ook op de blauwe). Vanuit de toevoer heb ik de bruine draad alleen naar de beweginssensoor laten lopen. Vervolgens heb ik vanuit de beweginssensoor de rode draad naar de lamp laten lopen (naar de bruine draad). En hij doet het.
Ik zie trouwens dat je meteen geantwoord hebt. Bedankt hoe dan ook.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu