Bevestigen steunpalen balkon aan boeidelen.

DanielP

  • #1
Van het houten balkon op de aanbouw van mijn jaren 30 huis wilde ik enkele planken gaan vervangen. Bij het demonteren van de planken viel ik van de regen in de drup. Helaas aardig wat rotte plekken zo ook in de steunpalen. Grootste gedeelte niet meer te redden. Dus gehele balkon gedemonteerd. Rond de steunpalen was de zinken afdekrand ingezaagd en waren loodslabben geplaatst die niet lekker zaten. Regenwater heeft daar dus ingelekt en ervoor gezorgd dat de houten boeidelen ook zijn gaan rotten. Ik laat een dakdekker nieuw bitumen leggen en de zinken dekrand herstellen.

De houten boeidelen wilde ik zelf herstellen en uiteindelijk weer een houten balkonbalustrade plaatsen. Voor de boeidelen wilde ik de boeidelen gebruiken van Pontmeyer, Western red cedar gegrond. De steunpalen, zie foto, wilde ik bevestigen op de boeidelen.

Gezien het te dragen gewicht van de ballustrade op de boeidelen, zouden jullie de boeidelen vast zetten met keilbouten en dit laten verzinken in het boeiboord. Of zou slagpluggen in baksteen volstaan?

Als iemand hier iets zinnigs over kan zeggen of als ik ergens een denkfout maak dan hoor ik het graag.

steunpaalelegant.jpeg
 

Willem52

  • #2
Graag een foto van het geheel.
 

DanielP

  • #3
20220510_210915.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu