Betonvloer voor terrasje direct tegen buitenmuren?

Gwan

  • #1
Beste mensen,

Ik wil een kleine betonvloer storten (1,20 x 3,45) van 6 cm dik om daar cementtegels op te lijmen. Er ontstaat dan in de tuin, onder het balkon dat er boven zit een kleine veranda.

Aan drie kanten van de betonvloer zit een buitenmuur (achterzijde van mijn huis, uitbouw en scheidingsmuur met buren).

Belangrijkste vraag is of ik het betonvloertje direct tegen die drie buitenmuren kan storten en dus maar aan 1 zijde een ‘bekisting’ moet maken. Zo nee, wat kan ik t beste tussen vloer en muren zetten, hoe dik moet dat zijn en krijg ik dat wel weer weg, nadat ik vloer heb gestort?

Ik heb twee kleine bewapeningsnetjes van 1 x 2 m. die ik op 2 cm diepte wil leggen. Onder de betonvloer met ophoogzand stevig zandbed gemaakt en folie aangebracht. Dit moet voldoende zijn voor zijn terrasje, toch?

Dank alvast!
 

PHorden

  • #2
Niet tegen de muren aan storten, maar stroken van een paar cm dik schuim ertussen. Kan in tegenstelling tot bekisting blijven zitten. De wapeningsnetten moeten wel tot bijna aan de buitenranden van de vloer komen én elkaar overlappen. Anders brokkelt je vloer af langs de rand en kan het breken waar de netten elkaar niet overlappen. Dus aan 2 netten van 1x2 m heb je nooit genoeg!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Waarom niet gewoon de tegels op een zandbed?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu