Betonvloer in 2 delen storten

Hharbers

  • #1
Ik wil stuk aan mijn huis bouwen. 1 deel wordt bijkeuken en deel wordt vergroting van bestaande woonkamer.
Als aanbouw er staat gaat in bestaande woonkamer de ongeisoleerde vloer eruit en komt er nieuwe betonvloer met vloerverwarming in hele huis.
Beste is als vloer aanbouw en huis uit een geheel gestort is ivm kans scheuren
Dit zou alleen betekenen dat ik in nieuwe aanbouw pas vloer kan storten als ik vloer hele huis aanpak. Tijdens bouw aanbouw heb ik geen vaste vloer om op te werken wat erg ongemak is.
Of zou ik vloer in aanbouw al kunnen storten en later de rest er aan vast storten en na leggen slangen de cementdekvloer overal in een keer laten leggen.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Je hebt ook bij in één keer storten kans op scheurvorming wanneer de fundering van de nieuwe aanbouw zich nog wat gaat zetten ten opzichte van het huis dat er al staat.

Afzonderlijk storten en een geplande dilatatievoeg geeft waarschijnlijk uiteindelijk een mooier beeld dan een scheur die op een willekeurige plek in de vloer opduikt. Hoe wordt de vloer opgebouwd, broodjesvloer, met isolatie eronder direct op het zand gestort of een laag schuimbeton met daarop de vloer?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik zou de vloer in 1 x storten ervanuitgaande dat u een betonwagen laat komen met pomp of zelf gaat kruien, de kosten van 2x die wagen laten komen zijn inprincipe niet nodig maar het is een (financiele) keuze
 

Hharbers

  • #4
Vloer wordt op zand
Opbouw eps, beton met wapeningsnetten, vloerverwarming slangen, dekvloer, gietvloer. Vloer los van de gevels met randisolatie zodat zetten uitbouw geen invloed heeft op de vloer
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #5
Als de vloer los van de gevels is snap ik het probleem niet. Dan zijn het al losse segmenten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Ook als de vloer los van de wanden wordt gehouden, is er risico op scheurvorming door zakken van de aanbouw. De grond onder / langs de randen van de vloer zakt mee. Een dilatatie is altijd aan te raden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu